Uued karmid turvareeglid USA lennukites

01.09.2006
Ameerika Transporditurvalisuse Juhtimiskeskus on välja andnud väga täpsed juhised, mida peetakse lennukisse viimiseks liiga riskantseteks objektideks. Nimekirjadega tasub tutvuda igaühel, kes on lendamas kas Ameerikasse või Ameerikast kuhugi mujale. Aadressil http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/prohibited/permitted-prohibited-items.shtm on võimalik tutvuda detailse nimekirjaga, milliseid esemeid ei tohi võtta lennukile, milliseid ei tohi ka pagasisse anda ja milliste ainete veo puhul on kogus limiteeritud.

Lennukisse ei tohi enam viia väga paljusid vedelapoolseid aineid, näiteks on keelatud nii hambapasta kui suuloputusvedelik. Närimiskummi kohta viide puudub, ehk tohib pikal reisil siis vähemalt nätsu närides kaasreisijaid halvast hingeõhust säästa. Läätsevedelikku tohib lennukisse võtta kuni neli untsi (umbes 120 grammi), suurem kogus tuleb pagasiga ära anda.

Igasugu geeliga täidetud tarbeesemete puhul tuleb hoolega nimekirjast järele vaadata: mõned asjad, nagu geeliga täidetud rinnahoidja, on lubatud, mõned teised, näiteks Blistexi hügieeniline huulegeel, aga mitte. Lennukisse on lubatud kaasa võtta kõik vajalikud retseptiravimid, aga kotti tasub pakkida ka retsept ise: turvatöötajal on õigus kontrollida, kas retseptil olev nimi on sama mis lennupiletil.


http://www.ekspress.ee/viewdoc/194C75C853E7B4FCC22571D8004A9115

Uudiste arhiiv