Ryanair lubab lennukis mobiilikõnesid

04.09.2006
Odavlennufirma Ryanair teatas, et lubab peagi oma klientidel lennu ajal mobiiltelefone ja Blackberry laadseid pihuarvuteid kasutada.


Mobiilsidefirmaga Onair sõlmitud lepingu kohaselt hakkab Ryanair helistamisvõimalust pakkuma kõikidel Boieng 737 tüüpi lennukitel. Lennureisijatelt kasseeritakse teenuse eest roaming-tasu, millest Ryanair saab oma osa.

Praegu hangib Ryanair lennukõnede pakkumiseks vajalikke lubasid. Kui kõik hästi läheb, käivitub helistamisteenus juba tuleval suvel.

«See on täielik revolutsioon klienditeeninduses!» rõõmustab Ryanairi juht Michael O´Leary. Iseasi, kas kõik Ryanairi kliendid seda tehnilist revolutsiooni sama suure õhinaga tervitavad. On ju lennukid siiani ühed vähesed kohad, kuhu ei ole jõudnud ei hulluksajavalt kiledad telefonihelinad ega kõnetorru karjuvad inimesed. Paljud sagedased lendajad väidavad isegi, et lennuk on ainus koht, kus nad saavad rahulikult tööd teha, sest seal ei pommitata neid e-kirjade ega telefonikõnedega.

Liiati võib üsna kindel olla, et kui kord lennukis telefoniga rääkida lubatakse, jätkub omajagu neidki tegelasi, kes helistavad kõikidele sõpradele-tuttavatele ainult selleks, et juubeldada: «Arva, kust ma helistan? Ma helistan lennukist! Võimas, ah? Praegu lendame üle kollase maja, nii lahe!» Mis võiks veel tüütum olla?



http://www.sloleht.ee/2006/09/04/tehnika/204997/

Uudiste arhiiv