Lääne-Viru turismiturg saab täiendust

07.09.2006
Eelmisel aastal ületas Estraveli büroo müügikäive 700 miljonit krooni. Septembris on oodata Eesti ühe suurema ja vanema büroo tulekut ka Rakverre, sest turismifirma tegevdirektori Anne Samliku arvates on saabunud õige aeg arenevasse linna esinduse rajamiseks.

Kui vana on Estraveli büroo?


Estravel on asutatud 1988. aastal. Kui arvestada Eesti iseseisvusperioodi, siis oleme vanuselt teine reisibüroo. Kõige vanem on Mainor Meelis. Me oleme nädal aega nooremad, Estravel on asutatud 23. augustil 1988. Praegu on Estravelil kümme bürood üle Eesti, Rakvere oli seni katmata.

Alles praegu tuli teil mõte avada oma esindus Rakveres. Miks?

Tallinnast väljas alustasime kõigepealt Tartus (kaks bürood), siis läksime Pärnusse, Jõhvi, Kuressaarde, Haapsallu ja nüüd jõudsime Rakverre. Me näeme Rakveres suurt potentsiaali, sest viimasel ajal on linn kõvasti arenenud, ja miks mitte tulla arenevasse linna õigel ajal.

Kas siin on potentsiaalseid kliente piisavalt?

Igas linnas on piisavalt potentsiaalseid kliente. Kõik sõltub sellest, mida nendele pakkuda. Ma ei usu, et Rakvere või Lääne-Virumaa rahvas on reisimisest vähem huvitatud, kui ollakse mujal Eestis. Selles olen täiesti veendunud, et Eesti inimene vajab natuke puhkust.

Mida kohalikule rahvale pakute?

Rakvere büroos hakkame eelkõige väljuvat turismiteenust pakkuma ehk siis müüma reise kogu maailma. Et oleme IATA akrediteeringuga reisibüroo, mis tähendab seda, et saame müüa ka lennupileteid, tahame Rakvere büroos saada IATA õigused. Ehk oleme esimene turismiesindus Rakveres, kes saab väljastada lennupileteid.

Mida otsivad teie kliendil suvel?

Millest meil puudus on? Enamikul juhtudel päiksest. Sellega seoses on ikkagi päiksereisid kõige nõutavamad. Sihtpunktid, mis eestlasi kõige rohkem võluvad, on Hispaania ja Kreeka saared. Aga viimasel ajal on hakanud eestlastele ka Aasia väga meeldima. Estravel kuulub Finnairi kontserni ja lennufirma on avanud väga palju liine just Aasiasse. Sügisel avatakse liinid Delhisse. On tendents, et nõudlus Aasia reiside järele kasvab.

Missugused inimesed saavad bürooteenuseid kasutada? Kas rikkamad?

Kust on üldse tulnud selline arusaam, et Estraveli kliendid on rikkad inimesed? See on üdini vale arvamus. Et esindame American Expressi kaubamärki, ei tähenda, et oleme kallis reisibüroo. Teeninduselt tahame teistest tõesti erineda ja paremad olla. See on prioriteet number üks.

Me tahaksime olla pigem reisinõustajad kui reisimüüjad. Kui me vaatame oma kliente, siis 60% meie käibest annavad ärikliendid, 25% eraisikud, ülejäänu tuleb meie agendimüügist nii Eestis kui ka välismaal. Ka Rakveres soovime teenindada ettevõtteid, äriühinguid ja erakliente.

Millal avate Rakvere esinduse?

Kui ehitajad alt ei vea, siis septembri lõpus - Turu plats 7 esimesel korrusel. Rakvere büroo avamisega hakkasime tõsiselt tegelema eelmise aasta novembris.

Tänu teie aktiivsele maavanemale (Urmas Tamm – toim) ja linnapeale (Andres Jaadla – toim) saime koha leidmisega suhteliselt kiiresti hakkama.

Büroo asukoht on iseäranis hea, arvan, et Rakveres annab paremat kohta otsida.



http://www.virumaateataja.ee/070906/esileht/majandus/15032988.php

Uudiste arhiiv