Arhitektid näitasid Tartu uut hotelli

21.12.2006
Emajõe äärde Pikka tänavasse kavandatava 15-korruselise spaahotelli arhitektid tutvustasid teisipäeval tulevast hotelli, kus on võrreldes algse kavandiga vähendatud ehitusalust pinda seitsmesaja ruutmeetri võrra.
Detailplaneeringus ette nähtud 3000 ruutmeetri asemel tuleb OÜ Arhitektuuribüroo arhitekti Inga Raukase sõnul hotelli ehitusaluseks pindalaks 2300 ruutmeetrit. Samuti vähendati hotellitubade arvu, seetõttu on tulevased 120 tuba tavatult suured – 24–26 ruutmeetrit, lisaks vannituba.
Ehkki tulevase hotelli omaniku OÜ Kvintett Kinnisvara juhatusse kuuluv hotelliärimees Verni Loodmaa ei tahtnud arutleda, mitme tärniga võiks uus hotell tulla, sõnas ta, et ehituslikult ja arhitektuurselt vastavad hotellitoad rangeimatele nõuetele.

Keeruline ehitada

Loodmaa sõnas hotelli maketi esitlusel, et ehitustehniliselt ja konstruktsioonilt on lahendus keeruline ja ka ehituse hind pole kardetavasti odavate killast. Tartu Postimehe andmeil maksab ehitus vähemalt 150–160 miljonit krooni.

Inga Raukas rääkis, et valdavalt katab hoone fassaadi klaas, kuid ka painutatud metallplaadid, mida pole seni Eestis ühegi ehitise puhul kasutatud. Arhitekti sõnul võiks ühe variandina metallplaadid perforeerida ja seestpoolt valgustada, nii et pimedas jätaks hoone fassaad mulje tähistaevast.

Teisalt võiks valgustada hoone külgi, tuues esile maja eriskummalised kumerused.

Hotelli esimestele korrustele on kavandatud avalikud ruumid – restoran, umbes neljasajale inimesele mõeldud konverentsikeskus ning hoone teises tiivas spaakompleks. Torniosas asuvad hotellitoad, kust avaneb ühelt poolt vaade Tartu kesklinnale, teisalt Emajõele ja Anne luhale.

Torni viimasel korrusel asuvad aga konverentsisaalid, mis on paslikud väiksemateks nõupidamisteks.

Eestist ja mujalt

Loodmaa sõnul hakkab hotell klientide võitmiseks tegema turundustööd nii Eestis kui ka väljaspool. «Ma ei arva kaugeltki, et me peaksime Tartus klientide puudust kartma,» usub ta. Praeguste plaanide kohaselt peaks hotell valmima 2008. aasta lõpuks.

Hotelli kavandi koostanud ja hoonet projekteerivad OÜ Arhitektuuriagentuur arhitektid Inga Raukas, Toomas Tammis, Tarmo Teedumäe, Kaiko Kivi ja Oliver Soomets on ka uue Sakala keskuse arhitektuurikonkursi võidutöö autorid.


http://www.postimees.ee/211206/esileht/olulised_teemad/tarbija24/kinnisvara/235432.php?r=

Uudiste arhiiv