Eesti läheb Põhjamaade suurimale turismimessile

17.01.2007
Eesti osaleb juba kuueteistkümnendat korda Põhjamaade suurimal turismimessil Matka 2007.

Mullu kahekümnendat juubelit tähistanud rahvusvaheline turismimess on üks kõrgemalt hinnatud erialamesse Skandinaavias, mis on mõeldud nii spetsialistidele kui ka lõpptarbijale.

Mess toimub 18.-21. jaanuarini Helsingis ning Eesti osalemist koordineerib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus. Eesti nn saare suurus messil on 247 m². Kujunduses on teist korda kasutusel lahendus, mis jaotab messipinna kaheks saareks, kus ühel on linna- ja äriturismi eksponentide töökohad, teisel maa- ja spaaturismi eksponentide kohad.

«EASi korraldatud Eesti ühisväljapanek on messil osalevate riikide omadest suurim ning ühtlasi ka suurim erikujundusega ühisväljapanek EASi poolt korraldatavate messide hulgas,» sõnas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Linnaturismi teemapinnal esindavad Eestit Tallinna, Pärnu, Tartu ja Haapsalu ettevõtjad. Äriturismi teema alla on lisaks EASi turismiarenduskeskusele koondunud Muuseumiühing, Erel Group, Travel In Tours, Turismiveeb ja Baltic Travel Reisid.

Maaturismi teemapinnal on Saaremaa ettevõtjad, Eestit Maaturismiühendus, Põhja-Eesti mõisad, Põhja-Eesti turismiühendus ja Lõuna-Eesti turismiühendus. Spaaturismi esindab Eesti Spaade Liit ja Kalev Spa.

http://www.tarbija24.ee/180107/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/239663.php?r=

Uudiste arhiiv