Pärnu trahteril Kuld Lõvi on lootus taas elule ärgata

23.01.2007
Üle kahe aasta müügis olnud Kuld Lõvi trahteri plaanib osta ja selle taas avada seal varem seitse aastat menukat meelelahutuskohta pidanud ärimees Aivo Karu.
Karu müüs Kuld Lõvi maha 2001. aastal ja uued omanikud panid meelelahutuskoha 11,5 miljoni krooni eest kinnisvarabüroo LVM vahendusel müüki 2004. aasta sügisel, kirjutab Pärnu Postimees.
Paar aastat suletud ustega seisnud Kuld Lõvi avatakse külastajatele taas 2. veebruaril. Tõsi, praegu ei saa seda veel sajaprotsendiliselt väita, sest notari juures on trahteri ost plaanis vormistada alles ülehomme, rõhutas Karu.

Uksed harva avali

Üle selle läve astunud inimeste mälestustes legendaarse kuulsusega trahteri avapeo esinejaks on kutsutud niisama legendaarne ansambel - Propeller koos Peeter Volkonskiga.

Pärast avapidu ei jää Kuld Lõvi siiski igaks nädalavahetuseks avatuks. «Teen maja lahti siis, kui midagi suurt ja väga kvaliteetset on pakkuda,» sõnas Karu. Ta arvas, et esialgu on trahter avalikeks ürituseks avatud umbes kolm korda kuus.

Esimestel kuudel on plaanis suuremat rõhku panna era- ja firmapidude korraldamisele. Säärasteks pidudeks on Kuld Lõvi juba broneeringuidki vastu võtnud.

Igapäevase söögikohana avatakse Kuld Lõvi ehk suvekuudeks. «Mingit Vahemere-äärset menüüd me siin kindlasti pakkuma ei hakka,» sõnas Karu. «Kindlasti Eesti toidud ja suured praed.»

Oma igapäevatöös kasutatud autode äri pidaval Karul polegi peas selget plaani, mil viisil elu Kuld Lõvis täpselt käima hakkab. Nimelt tekkis ostumõte alles detsembris ja asjade edasine käik on olnud ülikiire.

«Jalgratas on juba leiutatud, tunnen selle maja spetsiifikat läbi ja lõhki,» rääkis Karu. «Kunagi sai siia väga palju higi ja vaeva pandud, nüüd jätkan samast kohast. Ega see kerge saa olema, aga ma juba tean, mida oodata ja karta.»

Enamik majast tühi

Eile valitsesid sajandivanuste müüride vahel peosaalis külmakraadid ja laelampidel rippusid ämblikuvõrgud, kuid juba on uuendatud kogu veetorustik, kohe hakatakse heliaparatuuri seadistama ja kööki tervisekaitsenõuete järgi kõpitsema.

Kümme aastat tagasi muinsuskaitse nõudmiste järgi pandud antiikkivist katuse garantiiks anti 99 aastat, siiani on see eeskujulikult vastu pidanud ja vihmavesi pole hoones kuskil liiga teinud. «Maja on väga heas korras,» kinnitas Karu.

Trahteriruumid näevadki välja täpselt nagu paari aasta eest ja suuri ümberkorraldusi esialgu plaanis pole. Laudade taha istuma mahub Kuld Lõvis üle 200 inimese, aga menukate pidude ajal on maja suutnud vastu võtta ka pool tuhat inimest.

Restorani osa moodustab trahterihoonest kõigest 20 protsenti, ülejäänud osa majast seisab nõukogude ajast tühjana. Karu näeb võimalust seni veel kasutamata osas ehitada välja numbritoad ja saun.

Kuld Lõvi taasostmist plaaniv Karu usub, et kiire eramuehitusega piirkonnas asuval kohal on perspektiivi. Ainuüksi seegi on näitaja, et kui 2000. aastal mõõdeti trahterist mööduva Lihula maantee koormuseks 1100 autot päevas, siis nüüd juba 7000. «Andke mulle aega, küll te siis näete, et midagi hakkab siin toimuma,» sõnas ta. «Pluss on seegi, et kaubamärki Kuld Lõvi ei pea kellelegi tutvustama, see on üle Eesti positiivse taustaga.»


http://www.postimees.ee/230107/esileht/olulised_teemad/tarbija24/toit/240696.php

Uudiste arhiiv