British Airways kehtestab reisijatele lisakohvrimaksu

12.02.2007
Alates 13. veebruarist peavad British Airways’i (BA) lennukitega reisivad inimesed olema valmis kopsakaks tasuks, mida võetakse lisakohvri eest.





Foto: REUTERS/Issam Kobeisy


Ühe lubatud pagasile lisanduva kompsu eest (isegi kui see mahuks lubatud kaalulimiidi piiridesse) tuleb pikamaalendudel tasuda 120 naela (2840 krooni) ühe otsa lennu eest, kirjutab Reuters.


Edasi-tagasi lennul tuleb rahataskut kergendada 240 naela (5680 krooni) võrra. Odavamalt saab läbi lühilendudel – üks lisapamp ühel otsal maksab 60 naela (1420 krooni) ning Ühendkuningriigi siselendude reisijad pääsevad õige odavalt – vaid 42 naelaga (994 krooni).

Reisijad, kes lendavad enne 30. septembrit 2007, saavad firmalt 30-protsendilise hinna-alanduse, kui nad tasuvad oma lisapagasi eest ette BA veebilehe kaudu.

Tasuta lubatakse siiski vedada lisapampu, kui see sisaldab spordivarustust (suusad, lumelaud, golfikepid vms). Samuti lubab lennufirma kahte tasuta pagasiühikut vanuritele ja invaliididele, kel on raskusi ühe raske kompsu tarimisega eeldusel, et kahe koti mass jääb alla lubatud kaalu 23 kilogrammi.

Daily Telegraph’i andmetel on BA kinnitanud, et nende töötajatel on keelatud informeerida lisapagasi tasust pileteid ette tellivaid kliente ning informatsiooni on lubatud jagada vaid kliendi otsese küsimuse korral, kuna «see kõik on ju veebis juba kirjas.»


Toimetas Veiko Tamm, PM online

Uudiste arhiiv