Tallinnas avatakse briti ja eesti kaasaegse disaini näitus

28.02.2007
Briti Nõukogu ja Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum avavad reedel briti ja eesti disainerite näituse "Minu maailm: uus subjektiivsus kaasaegses disainis".

Näitus tarbekunsti- ja disainimuuseumis esitleb uusi töid seitsmelt briti ja neljalt eesti disainerilt, teatasid näituse korraldajad.

Kuraatorite Emily Campbelli ja Andree Cooki poolt näitusele valitud briti disainerid töötavad mööbli, moe ja multimeedia vallas ning gal disaineril on erinev visuaalne keel, intellektuaalne positsioon või kujundusmetoodika.

Näituse idee autor ja korraldaja on Briti Nõukogu kunsti ja arhitektuuri osakonna töörühm ning selle esmaesitlus toimus 2005. aasta septembris Lissaboni disainibiennaalil Experimenta. Seni on näitus käinud Vilniuses, Oslos, Londonis ja Ljubljanas ning ringreis jätkub Eestis, Poolas ja Taanis.

Igas riigis on korraldatud satelliitnäitus kohalike disainerite osavõtul. Eesti-poolse satelliitnäituse kuraator on Kai Lobjakas tarbekunsti- ja disainimuuseumist, kes on näitusele valinud tekstiilidisaineri taustaga eesti kunstnikud Annike Laigo, Krista Leesi, Ülle Jehe ja Kärt Ojavee, kes väljendavad oma suhet algsesse kontseptsiooni ning mõtestavad ümber tekstiiliga seotud esemetega kaasnevaid traditsioone.

Berit Nuka


http://www.etv24.ee/index.php?0571562

Uudiste arhiiv