Eesti püüab end 1,8 miljardiga turistidele ligitõmbavamaks muuta

08.03.2007
Valitsus kiitis täna heaks turismiarengukava rakendusplaani aastateks 2007-2010, mille järgi kasutab riik Eesti kui turismisihtkoha tutvustamiseks nii oma elanikele kui välismaalastele 1,8 miljardit krooni.

Enamiku projektide juures on abiks Euroopa Liidu struktuurifondide raha, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Turismisektor on Eestis jõudsalt arenenud, mida näitab ka hiljutine 28. koht Maailma Majandusfoorumi turismivaldkonna konkurentsivõime edetabelis, märkis majandusminister Edgar Savisaar.

«Me ei tohiks aga lasta end eksitada, sest see koht näitab pigem soodsaid tingimusi turismitööstuse arenguks, mitte veel Eesti atraktiivsust turistide seas,» rääkis ta.

«Eestit saab nii välismaailma kui oma elanike silmis muuta tänasest palju ahvatlevamaks puhkuse veetmise paigaks ja selleks tuleb teha tööd.»

Täna heaks kiidetud rakendusplaanis ongi esimeseks oluliseks eesmärgiks Eesti tuntus ja hinnatus reisisihina nii kodus kui välismaal, mille tulemusena sageneks nii välis- kui siseturistide ööbimine Eesti majutusasutustes.

Välisturistide ööbimiste arv peaks kasvama 2005. aasta kolmelt miljonilt 2010. aastaks nelja miljonini. Ühtlasi peaks suurenema ööbimiste arv ka väljaspool suvekuid – suvekuude osakaal langeks tunamulluselt 39 protsendilt 37 protsendile.

Eesmärgi täitmiseks arendab riik Eesti turismi turunduskontseptsiooni, levitab infot teistesse riikidesse, arendab infoportaale internetis, jagab turismiettevõtjatele turundustööks toetusi ning teeb kampaaniaid, väljapanekuid jms.

Teiseks oluliseks eesmärgiks on Eestis turistidele pakutavate teenuste parem tase, mitmekesisus ja kooskõla säästva arengu põhimõtetega. Selle tulemusena peaks kasvama turistide poolt Eestisse jäetav raha 2005. aasta 15,2 miljardilt kroonilt 2010. aastaks 18,5 miljardi kroonini aastas.

Kolmandaks eesmärgiks on ajakohane ja kergesti kättesaadav info turismivõimaluste kohta, nii et külastajate rahulolu turismiinfoga tõuseks 2005. aasta 79 protsendilt 2010. aastaks 83 protsendini.

Foto: Peeter Langovits
Toimetas Mirjam Mäekivi, PM online


http://www.tarbija24.ee/080307/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/248897.php

Uudiste arhiiv