RIHO SIBUL & SÕBRAD: LOOD

15.09.2008
Eesti muusikamaastikul äravahetamatu laulja, kitarrimängija ja helilooja, juubilar Riho Sibul pakub septembrikuus publikule kuus kontserti. Põlvas, Tartus, Tallinnas, Kuressaares ja Kärdlas on juubilariga laval koos Raul Vaigla, Ain Agan, Robert Jürjendal, Toomas Rull ja Meelis Vind, Viljandi kontserdil ka Raivo Tafenau, Erkki-Sven Tüür ja Peeter Malkov.

17. september kell 19 Põlva Kultuurikeskus
18. september kell 19 Tartu, Vanemuise väike maja
19. september kell 19 Tallinn, KUMU auditoorium
20. september kell 19 Kuressaare Kultuurivara saal
21. september kell 19 Kärdla Kultuurikeskus
27. september kell 17 Viljandi, Pärimusmuusika Ait (Viljandi Kitarrifestival, DVD salvestus)


Kontserdituuri toetab EV 90 programm

Olles oma teel mänginud väga eripalgelist muusikat (Magnetic Band, Haak, In Spe, Propeller, Kaseke, VSP Projekt, Ultima Thule, Eesti Keeled jt), kõneleb napi ütlemisega Sibula ilmanägemisest kõige paremini tema enda plaatidelt „Poeet külmetab klaasmäel", „Jahe sinine" ja „Must" kostuv mõtlik ja mõttetihe muusika.

Kontserdil kõlavad laulud ja instrumentaallood nimetatud kolmelt plaadilt ning improvisatsioonid.

Poeet Hannes Varblane on öelnud: "Viimasel ajal käib ta vaid tõusuteed. Minu arvates eriti plaadiloome poolest. Siin läheb ta sügavuti. Musta, valgesse ning millessegi adumatusse. Uutel rajamaadel endast midagi ära andes naaseb ta neilt alati midagi kaasa haarates. Olles küll hingelt (võib-olla rohkem väliselt) aristokraatlik egoist, peitub temas kummastav koostöö- ja mõistmisvalmidus."


Tallinna Filharmoonia - elamus väärt kontserdist!
Toompuiestee 20, Tallinn 10149
Telefon: 669 9944
Faks: 669 9947
http://www.filharmoonia.ee

Uudiste arhiiv