Välismaalased hoiavad autot Eestis remontides kõvasti kokku

13.04.2004
Mitmed välismaalased toovad auto parandamiseks Eesti autoteenindusse, kuna siinsed hinnad on arenenud lääneriikide hindadega võrreldes kuni mitu korda odavamad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Mercedes-Benzi, Chrysleri ja Jeepi ning Mitsubishi esindaja AS-i Silberauto PR-juhi Raivo Murde sõnul käib näiteks Mercedese autoteeninduses üha enam soomlastest ning rootslastest kliente oma sõidukeid hooldamas. Silberauto Mercedes-Benzi autokeskuses Tallinnas käib kuu jooksul teeninduses umbes kümme klienti Soomest ning Rootsist.

‹Kliendid võtavad meie esindusega ühendust ning panevad aja kinni. Ühe teeninduses käiguga võidavad nad sõltuvalt töömahust keskmiselt 2000-5000 krooni. Võidetud raha eest võivad nad samal ajal näiteks SPA-keskustes puhata,» ütles Murde.

BMW ning Mini Cooperi sõidukite müügi ning teenindusega tegeleva AS-i United Motors juht Kaljo Karilaid ütles, et nende teeninduses välismaiseid kliente küll käib, kuid mitte massiliselt. Välismaalastest satub United Motorsisse oma sõidukeid parandama lätlasi, leedulasi, soomlasi, rootslasi ning sakslasi.

Ka Audisid müüva AS-i Reval Auto klienditeeninduse juht Kalju Saunoris ütles, et välismaalastest kliente käib neil 1-2 nädalas.

Raivo Murde lisas, et kui Mercedes-Benzi Tallinna teeninduses maksab töötund alla 500 krooni, siis Soome autofirmades küsitakse sama aja eest üle 1000 krooni. Varuosade hind on peaaegu sama. Eestis on ka õlivahetus oluliselt odavam.


EPL

Uudiste arhiiv