Eestis koguvad populaarsust jõulu- ja aastavahetusreisid

21.10.2008
Eestimaalased eelistavad talviste reisisihtkohtadena jätkuvalt Egiptuse erinevaid kuurorte ja Kanaari saari, üha populaarsemaks muutuvad aga iga aastaga just jõulu- ja aastavahetusreisid.

Estraveli tootjasuhete direktor Jüri Toomel ütles Tarbija24.ee’le, et tänavu on traditsiooniliselt populaarsemad Egiptuse ja Kanaaride kuurordid, kus on soe, kuhu pääseb mugavalt lühikese otsereisiga Tallinnast ning reis on seejuures suhteliselt odav.

«Samuti on populaarsed mõnevõrra kaugemal asuvad Dubai ja Tai. Ka pääseb talvel Madeirale ja Indiasse,» ütles ta.

Üha populaarsemaks muutuvad Toomeli sõnul iga aastaga jõulu- ja aastavahetusreisid päikesesihtkohtadesse, samuti muud koolivaheajareisid, kuna üha rohkem sõidetakse puhkama terve perega.

«Kuna osa Eesti reisikorraldajatest alustas oma talvehooaja müüki juba varasuvel, on nõutavamateks perioodideks nagu aastavahetus ja koolivaheajad paremad hotellid juba suures osas välja müüdud,» tõdes Toomel.

Samuti tuleb tema sõnul arvestada, et seoses suure nõudlusega on jõulu- ja aastavahetusreiside hinnad umbes 25-45 protsenti kallimad kui muul ajal.

«Viimastel aastatel muutuvad iga aasta lõpus üha soositumaks reisid just kaugematesse ja eksootilisematesse sihtkohtadesse. Estravelis on müügis väga suur valik Soome reisikorraldajate Aurinkomatkat ja Finnmatkat reisipakette – näiteks ka Miami (USA), Brasiilia, Dubai, Venezuela, Mauritius, Tai, Malaisia jne, mille hinnad polegi nii väga kaelamurdvad,» märkis Toomel.

Suur osa kallimatest kaugreisidest valmistatakse tema sõnul ette rätsepatööna vastavalt kliendi soovile. Mõned kliendid tellivad ka kruiise.

Samas tunnistas Estraveli kommunikatsioonijuht Mari-Liis Rüütsalu, et kuna paljud hakkavad selle talve reisiplaane alles praegu tegema, ei ole veel selle aasta trendidest mullusega võrreldes täit selgust.

Lisaks on kaugete ja kallimate reiside populaarsuse kasv seotud tema sõnul ka sellega, et Eesti reisikorraldajad on ise hakanud rohkem neid sihtkohti pakkuma (Tai, India, Dubai).

«Lisaks ka sellega, et kui oled ikka mitu talve järjest käinud Egiptuses või Kanaaridel, siis tahaks ilmselt ka midagi muud juba näha. Tihtipeale kompenseerib kallima lennuhinna kohapealse elu taskukohasus (nt Tai),» märkis Rüütsalu.

Toomeli sõnul pole reisipakettide hinnad tänavu eriti muutunud, kuid väga palju on viimase hetke sooduspakkumisi. Tavapärane soodustus jääb 10 ja 20 protsendi vahele, kuid viimasel hetkel müüakse mõnikord reise ka suurema soodustusega.

Milliseid põnevaid reisisihtkohti aga Estravel lugejatele soovitab? «Põnevaid sihtkohti on maailmas palju. Kaugematest sihtkohtadest on põnev tänavu müüki tulnud Kerala otselennuga Tallinnast, vanemate hulgast näiteks Mauritius, kuhu pääseb kõige hõlpsamini Helsingist algava reisipaketiga,» rääkis Toomel.

Lisaks päikesepakettidele pakub Estravel sügistalvisel hooajal ka mitmeid linnareise Prahasse, Londonisse ja Pariisi.


Tarbija24.ee
Autor: Marina Lohk
http://www.tarbija24.ee/201008/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/343370.php?eestis-koguvad-populaarsust-joulu-ja-aastavahetusreisid

Uudiste arhiiv