Amsterdamis aitavad turistil reisielamust saada kohalikud

21.10.2008
Portaali Like-a-local vahendusel saab Amsterdami külastav turist kontakti kohalikega, kes on lahkelt nõus näitama, mida nemad linna uhkuseks peavad.

Nii võib mõni lahke giid külalise viia moodsasse homobaari, teine Vincent van Gogh` muuseumisse, kolmas aga hoopis heasse rõiva- või sisustuskauplusesse, kirjutas VG Nett.

Lisaks linna tutvustamisele oma vaatenurgast erinevad isehakanud giidid professionaalidest selle poolest, et eelistavad gruppidele ühe-kahe inimese seltskonda. Maksimaalselt võtab Like-a-locali giid enda hoole alla kuus inimest.

VG Nett pani mõne kohaliku oskused proovile ja tutvus seeläbi 28-aastase Jonase sünnikoha lemmikkohvikutega, sai 20-aastaselt Jacueline`ilt siseinfot Punaste laternate rajooni kohta, käis arhitektuurihuvilise Evaga linna idaosas ning külastas sisustuskauplusi, mis on südamelähedased vanakraamist vaimustatud Joyce`ile.

Samal moel sattusid ajakirjanikud ka Marijke ja Peteri juurde õhtusöögile ning sel ajal, kui paar toitu valmistas, tuli hoida nende kaheksakuust beebit.

«Kui ma sellest nüüd juba pea kolm aastat tagasi raadiost kuulsin, ei kahelnud ma liitumises sekunditki. Mulle meeldib turiste aidata,» rääkis Marijke. «Ma olen oma linna üle uhke ja jagan meeleldi teistega selle paremaid külgi.»

Alates Like-a-localiga liitumisest on paar võõrustanud 30 inimest.

«New York Times on meist kirjutanud kaks korda. See on vast üks olulisemaid põhjusi, kuidas ameeriklased meist teada on saanud,» ütles portaali rajamise juures kaasa löönud Esther Weeber.

Praeguseks on idee levinud ka teistesse Euroopa linnadesse, kuid enamik vabatahtlikke giide on siiski pärit Amsterdamist.


Tarbija24.ee
Toimetas Siiri Erala
http://www.tarbija24.ee/201008/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/343437.php?amsterdamis-aitavad-turistil-reisielamust-saada-kohalikud

Uudiste arhiiv