Pere ja laste jõuluüritused

28.10.2009
Jõulumaa - kogupere ja laste jõulupidu

Jõulud Päkapikumaal, puhta ja looduskauni Pärlijõe ääres koonuskülas, on selle kõige jaoks just see päris õige koht. See saab olema unustamatu talvepäev, mille märksõnadeks on küünlasäras koonusküla, põnevad matkad metsaradadel, päkapiku postkontor, käsitöökamber, suur ja soe lõke grillikojas, podisevad glögipajad, võrratud jõuluroad.

Samal ajal, kui emmed-issid tähtsat tööalast nõu peavad, leiavad lapsed ja miks mitte ka täiskasvanud vahvat tegevust. Võimalik on jõuluprogramm nii lastele kui kogu perele. Toredad on Metsaelanike jõulupidu suures Võlumetsas, Päkapikkude õhupallipidu jpm. Jõuluprogrammile on võimalik juurde tellida käsitöökambrid koos vajalikke materjalide ja juhendajaga. Asjatundliku juhendaja abiga saab ka kõige nigelam näputöö armastaja valmistada tõeliselt toreda jõulukingi sõpradele või lähedastele rõõmuks. Hea võimalus on ka üksteisele loosi alusel oma kätega meeldiv kingitus valmistada, kui ei ole plaanitud firmasiseselt kingipakke.

Valikuid on päkapiku käsitöökambris palju: klaasmosaiigi, keraamika, kivist esemete ja ehete valmistamise või maalimise töötuba, jõulupärgade valmistamise töötuba, paberi ja kaardi valmistamise töötuba, jõulutoitude ja -jookide või maiuse valmistamise õpiköök, leiva valmistamise või piparkoogimaja valmistamise õpiköök, muinasjututuba. Põnev on jõuluteemaline fotojaht, saunapidu koonussaunas või lihtsalt metsaradadel oma võimed proovile panna. Tegevust ja põnevust leidub nii suurtele kui kõige väiksematele.

Jõulud on tõenäoliselt üks kõige oodatum aeg aastas, mitte ainult laste vaid ka täiskasvanute jaoks. Kingitused, üllatused, küünlalõhn, vorstisärin ja .... jõuluvana.

Jõulumaal on palju väikeseid püstkodasid (10-15 in), saunad, tared ja ait, kaks lahtist grillikoda ja suur peokoda, mis mahutab kuni 300 inimest.

Lisainfo http://www.opetajatemaja.ee/?mod=kursused&kursus=217&g=1&h=bf31

Jõulud Tsirkuses

Tsirkuse linna saabumine oli suursündmus nii suurtele kui väikestele. Tsirkusetendusest osa saamine erutas meeli. Oli ka põhjust, sest tsirkuses näidati ju kõiksugu imeasju – loomi, trikke, kloune … kõike seda on võimalik nüüd näha ja ise ka kaasa teha. Lastele pakub nalja, naeru ja põnevust Kloun. Peo oodatuim külaline on Jõuluvana.

Metsaelanike Jõulupidu Suures Võlumetsas - laste jõulupidu

Et peol oleks lõbus, peavad lapsed saama midagi põnevat vaadata ja ise kaasa teha.

Mis saaks olla vahvam kui armsate ja lahedate loomakostüümide pidu metsa keskel! Lastele meeldib väga kostüüme kanda, aga neile pakuks kindlasti suurt lõbu ka see, kui vanemadki kannaksid mingit väikest detaili loomade kostüümist.

Et metsapeole põnevust lisada, on peokohaks valitud veidi müstiline ja keskaegne Tallinna Õpetajate Maja. Peoruum on kaunistatud kuuskedega. Õues on lume sees küünlad, mis loovad juba saabudes nii lastele kui nende vanematele jõulumeeleolu. Päevajuht KARU on kostümeeritud. Kostümeeritud on ka kõik teised tegelased, kes kannavad vähemalt mingitki väikest detaili (saba, kõrvad jne) loomadest.

Kogunetakse Õpetajate Maja Kroonisaali – Suurde Võlumetsa. Saabuvaid külalisi tervitavad Võlumetsa elanikud - hunt ja rebane või teised metsaelanikud, kes mööda minema juhtuvad. Suures Võlumetsas otsitakse Jõuluvana ning seal saavad lapsed kogu peo ajal vabalt ringi kõndida ja joosta. Peo kandev osa toimub Kroonisaalis – Võlumetsas. Suures Võlumetsas maitstakse ja nauditakse metsahõrgutisi kui peo ning metsa peremees koos metsaelanikega on sügisel talvetoitu varunud. Laud kaetakse maiustuste ja suupistetega. Võlumetsas mängitakse, tantsitakse ja meisterdatakse koos lastega. Lastele ja nende vanematele tuleb külla päris Jõuluvana ning jagab koos metsaelanikega kingitusi. Kingitused on kõik metsa peremehe poolt!

Metsaelanike pidu on väikese jõuluvana-vingerpussi lavastus. Koos Rebaseemandaga hakatakse otsima Jõuluvana, keda juba ammu oodatakse. Jõuluvana asemel leiavad lapsed-metsaelanikud hoopis kuuskede vahelt norskamast Karu. Meie külmas kliimas magab ta parasjagu talveund. Karuott ärkab laste hüüdmise peale üles ja uurib, miks teda magusa talveune ajal segati. Lapsed jutustavad, et otsivad Jõuluvana. Otil pole aimugi, kes see põhjamaine jõulumees on ja missugune ta välja näeb. Ta püüab lastele ise Jõuluvana eest olla – ta mängib, laulab ja tantsib nendega. Õpitakse laule loomadest ja mängitakse aga miski ei aita – lapsed ootavad ikka oma päris Jõuluvana. Ott laseb lastel ennast jõuluvanaks riietada, aga see pole ikka nii, nagu lapsed soovivad, seda enam, et Karuotil pole neile kingitusi jagada. Seepärast kutsub Karuott lapsed oma koopasse, leiab sealt paberi ja pliiatsid ning palub lastel paberile joonistada, missugust jõuluvana nad täpselt tahavad. Jõuluvana joonistatakse karukoopa lähedal, kus lapsi õpetavad Võlumetsa kogenud rebase ja hundimaskis õpetajad. Kui pildid meisterdatud, helistab Karuott Lapimaale ning lõpuks ometi saabub kauaoodatud külaline, kellele lapsed saavad oma salmi lugeda.

Lisainfo http://www.opetajatemaja.ee/?mod=kursused&kursus=203&g=1&h=9ae0

Teie kõnesid ja küsimusi ootab Tiiu Paas, 644 4044, 554 8856, tiiu@opetajatemaja.ee.


TALLINNA ÕPETAJATE MAJA
Raekoja plats 14, Tallinn 10146
Telefon: 644 4044
info@opetajatemaja.ee
http://www.opetajatemaja.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv