Vastlapäeval avatakse Eesti Vabaõhumuuseumis uus hoone

16.02.2010
Vaatamata kitsastele majandusoludele avatakse täna Eesti Vabaõhumuuseumis uus hoone – Lau külapood. Muuseumile on hoone püstitamisel appi tulnud talvetaat – esialgu on külapood ehitatud lumest.

Lau külapood on pärit Ingliste valla Lau külast, endisest Juuru kihelkonnast Harjumaal. Hoone on ehitatud 1914. a Ingliste mõisa viinapõletaja Jaan Meinbergi poolt, kelle kaasa Anna Pauline ja tütar Alice siin enne sõda poodi pidasid. Rahva seas kutsutud neid Poe-Mammaks ja Poe-Liisiks. Mingil määral tegutses Lau pood ka kokkuostupunktina ning Poe-Mamma korraldanud seal kohalikele naistele ka kokakursusi.

Eesti Vabaõhumuuseum omandas poe 1999. aastal. Muuseum plaanib Lau külapoe eksponaathoonena püsitatada 2011. a sügiseks ning külastajatele avada 2012. a suvehooaja alguses. Siis saab poest osta sukki-sokki, nööpe-paelu, kangaid ja huulepuna, prantsuse seepi, kahvleid ja lauanuge, söögikraami, õlut jpm. Muide, 1930. aastatel oli külapoes müügil nii Saku kui ka A.Le Coq´i õlu.

Mida Lau külapoes täna pakutakse, seda tuleb ise vaatama tulla!

Vastlapäeval, 16. veebruaril, on vabaõhumuuseum avatud kella 10st-21ni. Sissepääs muuseumipiletiga: tavapilet 50 krooni, sooduspilet 25 krooni, perepilet 75 krooni.

Kohtumiseni muuseumi kelgumäel!


http://www.evm.ee

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv