Paastukuu Eesti Vabaõhumuuseumis

01.03.2010
Paastukuu ütelnud küünlakuule: „Oleks mina sinust olema, ma võtaks kõik põnnpead põrandale, naese käed leevaastja ja koera küüsed künnisele, aga ma ei saa, mu teine silm jookseb vett.“


* 5. märtsil toimub Kolu kõrtsi talli all Suur Simman, mis on pühendatud Rahvakunstiselts Leigarite asutaja Kristjan Toropi sünniaastapäevale. Tantsida saab vanemaid ja uuemaid rahvatantse, osaleda mängudes ja nautida elavat rahvamuusikat. Ikka koos tänaste Leigaritega. Üllatusetteasted. Algus kell 18 (muuseumisse tasub tulla juba varem). Kõik on oodatud! Rahvuslik detail rõivastuses teretulnud! Sissepääs muuseumipiletiga. Lisainfo: Leigarite tantsujuht Sille Kapper, sillek@hot.ee, 56459 354.

* 19.-21. märtsil saab Härjapea talus näha leivategu. Reede pärastlõunal paneme käärima juuretise ja seame taigna eelkergituseks valmis. Laupäeva hommikul sõtkume tainast – see on vaeva ja aega nõudev töö. Siis kergitame veel tainast ahju taga leivaastjas ja paneme seejärel leiva küpsema. Et leib maitsev saaks, tuleb seda kasuka all pehmendada. Pühapäeval saab maitsta hääd rukkileiba! Värsket isetehtud rukkileiba saab kaasa osta Kolu kõrtsist. Sissepääs muuseumipiletiga.

* Kuni 25. märtsini
saab Kolu kõrtsi talli all näha näitust “Mineviku tulevik A.D. 2009”. Näitus on pühendatud MTÜ Tartu Restauraatorite Klubi 15. aastapäevale. - Hea võimalus tutvuda vanade ja väärtuslike esemete ravilugudega. Näituse kujundajad: Maarja Roosi ja Annes Hermann.

* Uued väljaanded. Trükivalgust näevad ja muuseumi poodi tulevad müüki muuseumi teadurite ja meie kaastööliste artiklikogumikud Suitsutare 5 ja Maa-arhitektuur ning maastikud 2.

* Uus haridusprogramm Kuie koolis:
muuseumitund taluperest. Rollimängulises programmis kehastuvad lapsed traditsiooniliseks talupereks ja saavad proovida erinevaid talutöid. Sobib 2.-4. klassi lastele. Vajalik eelregistreerumine: kuiekool@evm.ee; tel 6549 126.

* Rahvakalender soovitustega tänapäevaks.
Eestlaste rahvakalender on rikas kommete ja tavade poolest. Mida sellest võiks tänapäeval järgida, et olla tervem, targem, kenam ja õnnelikum? Muuseumi koduleheküljel www.evm.ee anname vihjeid erinevateks tähtpäevadeks.

* Muuseumi poes pakutakse uut teema- ja ajakohast kaupa. Nii näiteks peavad setud 9. märtsil sorokasveet’i ehk lindude päeva, mille puhul on teemakohane üles sättida pesakaste. Need, kel aega linnumajade meisterdamiseks napib, saavad selle osta muuseumi poest. 26. märtsil on paastumaarjapäev – selle puhul pakume maarjapuna napsi ja öko-jahu, millest hea „laiu kooka“ küpsetada.

* Kolu kõrtsi äripäeva pakkumised. Muuseumi Kolu kõrtsis saab maitsvaid roogasid nautida igapäevaselt kl 10-17. Eripakkumine on aga esmaspäevast reedeni kl 12-16: vaid 60 krooni eest saab päevaprae (või päevasupp + magustoit) koos mahlajoogi, tee või kohviga. - Selleks tuleb osta muuseumi kassast Kolu kõrtsi 60 kroonine pilet. Muuseumipiletit juurde ostma ei pea! Head, traditsioonilised eesti toidud; eriline ja loov õhustik; 10min autosõitu Tallinna kesklinnast; tasuta parkimine; wifi!

Talvehooajal ootame külastajaid igal päeval kella 10st-17ni. Avatud on muuseumi park, käsitööpood, Kolu kõrts, Kuie kool, Härjapea talu, kolmapäeviti ning nädalavahetustel Sepa talu. Olenevalt lumeoludest saab sõita kas saani või hobuvankriga. Piletihinnad: tavapilet 50 krooni, sooduspilet 25 krooni, perepilet 75 krooni.

Hea ülevaate muuseumist ja pakutavatest võimalustest saab vaadates virtuaaltuuri muuseumi koduleheküljel www.evm.ee (nii eesti kui ka inglise keeles).

Toredate kohtumisteni!

info: evm@evm.ee; 6549 100, www.evm.ee

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn 13521

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv