Tallinna Õpetajate Maja huvikursuste programm

11.03.2010
HUVIKURSUSTE LÜHIKOKKUVÕTE:

10.03 planeeritud keraamika kursuse alguskuupäev on nüüd 24.03:
24.03 KERAAMIKA TÖÖTUBA - täiendad oma kunsti- ja keraamika alaseid oskusi.

Keraamika töötuba pakub võimalust valmistada erinevate tehnikatega keraamikateoseid – kas taldriku, tassi, suhkrutoosi või mõne muu abstraktse keraamilise vormi Teie enda valikul. Loodud savist vorm glasuuritakse kohapeal või kasutate mõnda muud juhendaja poolt ettenäidatud dekoreerivat katmistehnikat. Keraamika töötoas saate seega katsetada professionaalsete keraamikute juhendamisel erinevaid keraamika tehnikaid ja heita pilk looja igapäevasesse tööprotsessi.
Kõik kursuste käigus valminud esemed põletatakse kõrgkuumuses, mis tagab nende kvaliteedi ja vastupidavuse ning kuuluvad valmistajale.
Keraamika töötuba pakub talvistel õhtutundidel loomise - ja avastamisrõõmu valmistades enda kätega põnevaid keraamilisi esemeid.

Kursusele on oodatud nii need, kes osalesid sügisel 2009 Keraamika kursusel kui ka uued huvilised.

INFO: tel 615 5163, 5565 5486, Kristel Sarnet kristel@opetajatemaja.ee

15.03 PORTSELANEHETE VALMISTAMISE TÖÖTUBA - omandad väikeste kunstiteoste tegemise oskuse.

Kursuse käigus teeme põgusa ülevaate portselani ajaloost.
Heidame pilgu ehtekunstnikele, kes on oma loomingus käsitlenud materjalina portselani.
Ehete valmistamisel kasutame erinevaid miniatuurseid kipsvorme, mis aitavad nii toppimise kui valamise teel anda objektile kindla kuju ja struktuuri. Sel moel valmistame prosse, kõrvarõngaid, sõrmuseid ja muud meelepärast.
Proovime ära portselani toonimise, marmoriseerimise ja räägime tekstiili sobivusest portselaniga. Kursuse käigus valmistatud ehted saab iga osaleja loomulikult endale.

INFO: tel 615 5163, 5565 5486, Kristel Sarnet, kristel@opetajatemaja.ee

15.03 AIAKUJUNDAJA ALGAJATELE - omandad aiakujunduse algteadmised soojade ilmade tulekuks, kujundad ja hooldad oma aeda ise.

Kursus on mõeldud nii algajatele kujunduse huvilistele, kes soovivad ise oma aeda kujundada ja korras hoida. Ajakujundaja ABC algajate kursusel omandad teadmisi ja kogemusi ning kogemusi maastikukujunduse tipptegija juhendamisel. Kursust juhendab maastikuarhitekt Ülle Grishakov. Teemadeks on aiakunsti ajalugu; aed läbi aastaaegade, aia erinevad ülesanded, stiili valik; krundi analüüs ja aiakavandamise põhimõtted, sillutised, müürid, terrassid ja piirded; taimede valik aeda jpm.

INFO: tel 615 5162, 554 8856, Tiiu Paas, tiiu@opetajatemaja.ee

22.03 PRAKTILISE PSÜHHOLOOGIA ABC - saad teadlikuks süvapsühholoogilistest mõjuteguritest.

Seminari eesmärk on saada teadlikuks erinevatest süvapsühholoogilistest mõjuteguritest enda ja teiste käitumises ning seeläbi jõuda suurema mõistmise ja sisemise selguseni. Nii mõnedki segased tunded või seni vastamata küsimused võivad leida selle seminari käigus vastuse.

5 korral 3 tunnise mooduli jooksul vaheldub teoreetiline osa põnevate eluliste näidete ja praktiliste harjutustega, mille käigus on võimalik seostada iseenda isiklikke kogemusi vastkuuldud teooriaga. Samuti saab kuulata grupikaaslasi ning kaasa mõelda palju nende kogemused sarnanevad enda omadega. Seminaril osalemine ei eelda varasemaid psühholoogiaalaseid teadmisi.

INFO: tel 615 5162, 554 8856 Tiiu Paas, tiiu@opetajatemaja.ee

30.03 KODUKUJUNDAJA ABC ALGAJATELE - omandad kodukujunduse algteadmised!

Õpetajate Maja huvikursus „Kodukujunduse ABC" algajatele suunab ja annab inimestele ideid, millest lähtuda oma kodu sisustamisel.
Kursuse jooksul saame algteadmised kodukujundusest. Esimene ja viimane loeng toimub Õpetajate Majas, kõik ülejäänud loengud toimuvad firmades, mille tegevusvaldkond haakub käsitletavate teemadega. Seega külastame firmasid, mis tegelevad sisustuskaupade müügi ja maaletoomisega. Tulemusena saab iga osaleja koostada individuaalse materjalide kausta, kuhu kogub ideid, fotosid, tehnilist infot. Kursuse lõpus valmib kollaaž, mille põhjal analüüsitakse kõike õpitut.
"Kodukujundaja ABC" koordinaator on sisekujundaja Kristiina Eljand.

INFO: tel 615 5162, 554 8856, Tiiu Paas, tiiu@opetajatemaja.ee

5.04 HÄÄL ja KÕNE - TAKISTAJA või ABIMEES - miks häälel ja öeldud sõnal vahel on mõju ja vahel puudub tal selline jõud hoopiski?

Hääl, kõne ja eneseväljendus - "hääl on ära, hirm on esineda, mind ei kuulda või ei nähta, minu öeldu ei mõju, minu häälel pole jõudu", need on vaid mõned tähelepanekud, mida võib inimene iseenda hääle kohta kogeda.

Kursus võiks huvi pakkuda neile, kelle igapäevaseks töövahendiks on hääl: õpetaja, treener, ema, klienditeenindaja, müügimees jne. Kui aga soovid kogeda, mida kõne ja häälega töö Sulle inimesena iseenda kogemiseks ja arendamiseks pakkuda võib, siis on kursus samut i Sulle.
Koolitus on praktiline ja kogemuspõhine ning koosneb kehatööst, kõnemängude- ja -harjutuste tegemisest ning teiste kuulamisest, väikese teksti ettevalmistamisest ja vestlustest ning teoreetilisest osast. Kursus sisaldab ka vajaliku arvu individuaalset aega õpetajaga, kus osaleja saab konkreetset tagasisidet ja nõuandeid.

INFO: tel 615 5162, 554 8856, Kristel Sarnet, tiiu@opetajatemaja.ee

17.04 VEEBILEHE LOOMINE JOOMLA SISUHALDUSE BAASIL - loo ja uuenda oma veebilehte ise!

Joomla on veebilehe poolfabrikaat, mille abil veebilehe loomisel Te ise ei pea teadma midagi veebilehe programmeerimisest ja disainist. Seega IT-alased teadmised ei ole vajalikud ja hakkama saab igaüks. Tuleb lihtsalt postitada tekstid ja pildid. Joomla abil saab luua endale, oma firmale või asutusele sobiliku veebilehe või siis olemasolevat veebilehte uuendada. Edasine on lihtne – panete oma veebilehe internetti üles ja logite veebilehele sisse. Eenet on statistika järgi paigutanud vastava süsteemi edetabelis kasutatavuselt Eestis esimesele kohale.

INFO: tel 615 5162, 554 8856, Tiiu Paas, tiiu@opetajatemaja.ee

26.04 DHJAANA-JOOGA MEDITATSIOON - õpid olema tähelepanelik, tegema vahet ja jätma kõrvale harjumuslikke mõtteid, mis on kasutud, negatiivsed või takistavad rahu.

Kursuse käigus õpime meditatsiooni-tehnikaid, mille abil saame suunata ja tasakaalustada oma mentaalsust. Kursusel läbitud tehnikad aitavad vabaneda stressist ja arendada endas selgust, teadlikkust ja taiplikkust ning süvenemis-, otsustus- ja isegi planeerimisvõimet. Läbi meditatsiooni-jooga ehk dhjaana-jooga saame oma elu ise muuta ja korrastada.

Dhjaana-jooga praktiseerimine puhastab meie alateadvust ja aitab asendada harjumuslikku mõtlemist ja käitumist teadlikkusega, mis hakkab juhtima kõiki tegevusi.

INFO: tel 615 5163, 5565 5486, Kristel Sarnet kristel@opetajatemaja.ee

6.05 FOTOKURSUS ALGAJATELE - omandad algteadmised fotograafiast.

12-tunnilise koolituse käigus saab algteadmised fotograafiast – mis on ava, säriaeg, teravussügavus, ISO ja palju muud. Samuti õpime seda praktikas kasutama. Kokkuvõtvas loengus vaatame koos teie tehtud pilte ning arutleme nende üle. Algajate fotokursusel on juhendajaks profifotograaf – Aivar Pihelgas. Aivaril on lisaks suurepärastele teadmistele fotograafiast ka hea huumorisoon ning asjade "puust ja punaselt" selgeks tegemise oskus.

INFO: tel 615 5162, 554 8856, Tiiu Paas, tiiu@opetajatemaja.ee

11.05 LILLEMAAL ÕLIVÄRVIDEGA - omandad esmased maalikunsti oskused.

Maalikursusel omandatakse esmased teadmised ja oskused klassikalise ja impressionistliku õlimaali tehnikatest. Soovija saab hiljem jätkata maalimist kas iseseisvalt kodus või kogenud juhendaja käe all.
Motiivi võib iga osaleja valida vastavalt oma soovile või maalida juhendaja valitud lillekompositsiooni. Osalejad saavad kursuse ajaks oma kasutusse kõik maalimiseks vajaliku – molbert, krunditud aluspapp, pintslid, värvid, jne. Eelteadmised ei ole olulised, on vaja vaid tahta - igas osavõtjas peitub maalija!

INFO: tel 615 5162, 554 8856, Tiiu Paas, tiiu@opetajatemaja.ee

31.05 MEIGIKOOLI MEISTRIKLASS - õpid suvemeigi- ja meigikunsti.

Meigikool on mõeldud nii algajatele kui neile, kes jumestamisega juba varem kokku puutunud ja soovivad ennast täiendada eesti tele- ja filmikunsti tippgrimeerijate Tiina Leesiku, Kairit Nieländeri ja Mare Bachmani ning STAGECOLOR´i jumestajate Merlit Miländeri ja Siiri Lauri käe all.

Esmapäeviti ja teisipäeviti, kokku 6 korda, on Teil võimalus osaleda ja praktiseerida Meigikoolis. Teemadeks on päevane jumestus, pidulikum päevajumestus, pidulik klassikaline õhtune jumestus, veekindel jumestus, fotojumestus ja stiliseeritud jumestus jpm.

INFO: tel 615 5163, 5565 5486, Kristel Sarnet kristel@opetajatemaja.ee

6.09 JOOGA ALGAJATELE - saad hea enesetunde ja hoiad tervist korras!

Kursusel osalejad tutvuvad jooga harjutustega ja -teadmistega, mis loovad hea enesetunde ja aitavad tervist korras hoida. Õpitakse mitmeid praktilisi nippe õige rühi ja isteasendi saavutamiseks, seljapingete ja -valude ärahoidmiseks, samuti spetsiaalseid harjutusi olulisemate liigeste jätkuvaks korrashoiuks. Omandatakse praktilisi teadmisi ja kogemusi erinevatest lõdvestusviisidest. Lisaks tutvutakse joogaliku hingamisega, mille abiga on võimalik tuua rohkem tasakaalukust meie igapäevaellu.

Kursuse teisel poolel on osalejatel võimalus praktiseerida ka joogaõpetaja Nandi Devari (Saksamaa, http://www.babajiskriyayoga.net) juhendamisel. Neil kordadel toimub juhendus inglise keeles tõlkega eesti keelde.

INFO: tel 615 5163, 5565 5486, Kristel Sarnet, kristel@opetajatemaja.ee


LISAINFO ja registreerimine: http://www.opetajatemaja.ee, tel 615 5161, faks 615 5169

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv