Künnikuu Eesti Vabaõhumuuseumis

15.03.2010
Kui aprilli ilm teeb pai, siis mai teeb ai

Aprillikuu ilmad ja noormehe sõnad on muutlikud


* Karjalaskepäeval, 1. aprillil
esitleme uusi väljaandeid ja avame Heiki Pärdi fotonäituse „Koht kus meister augu teinud“. Oma loomakarja meil sellel päeval küll õuele lasta ei ole, seevastu on artikleid, mida hulganisti üllitatud! Esitleme artiklikogumikke „Suitsutare 5“ ja „Eesti Vabaõhumuuseumi Toimetised 2“ ning tutvustame Heiki Pärdi trükisooja raamatut „Taluhäärberid 3“, mis on valminud koostöös kirjastusega „Tänapäev“. Nalja saab ka!

* Munapühade aegu, 29. märtsist 4. aprillini kutsub Kolu kõrts peresid ja sõpruskondi sakstekambrisse osa saama toredast programmist. – Üheskoos saab kaunistada mune ning nautida pühademenüüd: kartuli-kilusalat, karask suitsulihaga, ahjusoe rukkileib muna-, herne- ja heeringavõiga, vasikaliha ahjupraad või täidetud kana jm. Vajalik ettetellimine: marika@evm.ee või telefonil 654 119.

* Pühapäeval, 4. aprillil kl 11-16 Lihavõtted Eesti Vabaõhumuuseumis. Lisaks traditsioonilisele munadevärvimisele ja munamängudele on avatud kiigelaulude, roopillide, paeltepunumise ja pesakastide valmistamise õpitoad. Koos Tallinna Linnuklubi juhataja Linda Metsaoruga jalutame looduses ning vaatleme, millised rändlinnud on saabunud. Sutlepa kabelis toimub ülestõusmispüha jumalateenistus ja kontsert.

* 23. aprillil Jüripäev – kui ilmataat vähegi lubab, avame muuseumi suvehooaja. Esilinastub dokumentaalfilm arhitekt Karl Tihasest (1914-2005), kes on andnud hindamatu panuse Eesti maa-arhitektuuri uurimisse. Just tänu Karl Tihasele asutati 53 aastat tagasi Eesti Vabaõhumuuseum. Filmi on tellinud Tallinna Tehnikaülikool, mille õppejõud K. Tihase pikka aega oli. Filmi autoriks on Juhan Aare.

* 24.-25. aprillil puitaedade koolitus. Oodatud on kõik, kes huvitatud vanadest töövõtetest ja soovivad omandada oskusi, mida tundsid meie vanaisad ja vanaemad. Muuseumi praktilised koolitused traditsioonilise taluarhitektuuri vallas on olnud juba mitmeid aastaid väga menukad. Sel aastal pakume puit- ja kiviaedade, akende-uste, katuste, pruss- ja palkehituste koolitusi. Vaata koolituste kalendrit: www.evm.ee. Täpsem info ja registreerumine: elo@evm.ee, tel 53 44 4769.

* Künnikuu kaup muuseumi poes: karjalapse mänguasjad, ökojahu, leivaküpsetusvormid, taignakausid ja pasha vormid.

Talvehooajal ootame külastajaid iga päev kell 10-17, suvehooajal kell 10-20. Piletihinnad talvel: tavapilet 50 krooni, sooduspilet 25 krooni, perepilet 75 krooni; suvel: tavapilet 95 krooni, sooduspilet 25 krooni, perepilet 150 krooni. Jüripäeval sissepääs tasuta!

Hea ülevaate muuseumist saab tutvudes virtuaaltuuriga muuseumi koduleheküljel www.evm.ee (nii eesti kui inglise keeles).

Toredate kohtumisteni!

info: evm@evm.ee; 6549 100, http://www.evm.ee

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn 13521

P.S. 14.aprill on künnipäev. Siis tuli ärgata võimalikult vara ja vaadata, et kõik põllutööriistad oleksid kasutamiseks korras. Hea viljakuse saavutamiseks viidi põllule koorem sõnnikut ja künti kevade esimene vagu. Kui sul ülevaatamist vajavaid põlluriistu pole, siis on päramine aeg kontrollida oma jalgratta sõidukõlbulikkust. Kui sa aga autota hakkama ei saa, siis ära unusta, et peagi lõpeb talverehvide lubatud kasutamise aeg.

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv