Lääne-Viru korvpallisarjadele anti hoogne avalöök

10.11.2010
Oktoobri keskel käima lükatud Lääne-Viru maakonna 2010/2011 hooaja meistrivõistlused korvpallis startisid täpselt nagu mullugi kolmes liigas 30 meeskonna osalusel.

Ehkki paar võistkonda otsustasid ühineda ja mõned erinevatel põhjustel sootuks loobuda, täitusid vakantsed kohad kiiresti. Uute tulijatena teevad sellel hooajal kaasa kolm koolipoistest koosnevat võistkonda - Rakvere Gümnaasium, BC Tarvas/Rakvere SK II ja SK Rakke II. Ette rutates olgu öeldud, et kõigil kolmel on juba ka "silmad peas".

Meistrivõistluste juhendi kohaselt on meeskonnad möödunud hooaja tulemuste põhjal jagatud taas kolme kümneliikmelisse tugevusgruppi, mis kannavad meistrivõistluste uue toetaja AS Kuma tuntud ristsõnaväljaannete järgi nimesid Super Kuma meistriliiga, Kuma Kerge esiliiga ja Kumake teine liiga. Maakonna karikavõistluste ees on aga teatavasti liide Kuma Kange.

"Oleme väga tänulikud Hannes Varesele ja kogu HAT-Auto kollektiivile, kes mõned aastad tagasi otsustasid hakata üle poole tuhande harrastajaga Lääne-Viru korvpalliliigade elus kaasa rääkima ja seda tõhusalt abistama," lausus maakonna meistrivõistluste üks läbiviijaid Margus Martin. Nii tema kui ka tuntud spordientusiasti Villu Kase ideed ja nägemus tundusid HAT-Auto rahvale sümpaatsed ning nõnda jätkus koostööd kolmeks aastaks. "Otsustasime omal ajal rohkem panustada kohtunike koolitamisse, et järjepidevus säiliks, tase oluliselt ei langeks ja uued vilemehed ning lauasekretärid peale kasvaksid," lisas Martin. "Julgen väita, et Lääne-Viru ühe edukama automüüja panus selles vallas kannab vilja, sest mitmelgi õigusemõistjal on ambitsioone pürgida veelgi kõrgemale tasemele."

Korvpall on vana armastus

AS Kuma omanik Ervin Runnel kommenteeris Lääne-Viru korvpalli juurde tulekut aga lühidalt: "Sport ja eelkõige korvpall on minu vana armastus, olen nendega üht- või teistviisi seotud olnud juba pikka aega." Runneli korvpallilembus sai alguse Paide rajooni meistrivõistluste korraldamisest juba vene aja lõpus kaheksakümnendatel. Ühe "kuumaga" jätkab ta korvpallimeistri selgitamist Järvamaal tänaseni.

Siinkohal oleks paslik märkida, et spordilembene ettevõtja pakub alanud hooajal samuti abi Rakvere Tarva järelkasvule, kes on edukalt alustanud mänge Eesti korvpallimeistrivõistluste teises liigas. Kui lisada veel Kuma kontserni kodukohas Paides mitmendat aastat tegutsev Kumakese jalgpallimeeskond (tagas pääsu järgmiseks hooajaks Eesti meistrivõistluste teise liigasse) ja eduka noortetöö poolest tuntud Paide KK 7 korvpallivõistkonnad, siis pole ilmselt raske mõista 51-aastase ettevõtja amplituudi laiust, millega ta noorte- ja harrastussporti panustab.

Nimekirja tegemistest, millega Ervin Runnel on seotud, võiks veelgi jätkata - heategevuslik "Honda Eesti spordikuulsuste jõuluturniir" (toimus kaks esimest aastat Rakveres, seejärel kaks aastat Tallinnas Saku suurhallis, mullu Paides ja tänavu Raplas), Paide ralli jne. Pole vist palju mainida sedagi, et muidu tagasihoidliku loomuga Runnel on pälvinud tunnustust nii omavalitsuste kui ka riigijuhtidelt - ta on Paide linna aukodanik, Järvamaa vapimärgi omanik ning et president Toomas Hendrik Ilves tunnustas teda kohaliku elu edendamise eest 2009. aastal Valgetähe V klassi aurahaga.

Pronksimeeskonna raske algus

Tulles tagasi loo algusse ja jätkates Lääne-Viru tänavuste meistrivõistluste teemat, tuleb eelkõige märkida Super Kuma meistriliiga intrigeerivat algusfaasi.

Tabelisse kiigates ei jää märkamata eelmise hooaja pronksimeeskonna Tamsalu Los Toros/Agrovarustuse kehvapoolne algus. Sellel on omad põhjused - juhendi kohaselt saavad Eesti esiliigas pallivad tamsalulased maakonnaliigas põhiturniiril kaasa teha pooltes mängudes, mis turniiritabelisse märgitakse aga topelttulemustena - iga kohtumine kas kahe võidu või kahe kaotusena.

Esimesed voorud on läinud Los Torosel ebalevalt - Rakvere ViKele kaotati teisel lisaajal 73:77 ja Väike-Maarja ReinPaulile 49:68. Meeskonna esitustele jätavad eelkõige jälje vigastused ja raskused täisrivistuse kokkusaamisel. Selle tulemuseks on tabelis neli kaotust ja harjumatu seitsmes positsioon.

Liidrikohal on ReinPaul täisedu viie võiduga. Kaotuseta püsivad samuti kolm võitu kogunud tiitlikaitsja Simuna Ivax ja kahe võiduga RSK sPORTKUNDA/Hulja. Põhjalikuma ülevaate kõikidest tulemustest ja tabeliseisudest saab Rakvere Spordikeskuse kodulehe korvpalli alajotusest.

Kuma Kerge esiliigas on kolme vooru järel ainult võite tunnistanud Tapa Väljaõppekeskus, ETR-Builder/Kunda Ühisgümnaasium ja Balti Betoon. Kumake teises liigas aga hoiab jämedat otsa enda käes Väike-Maarja Päästekool.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Väga ilus linn on Rakvere! (5.0)" Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv