Teaduskeskuses AHHAA nähtamatu näitus

11.01.2011
Teaduskeskus AHHAA ootab kultuuripealinnas kogu 2011 aasta vältel kõiki huvilisi osa saama uuest üle kogu maailma kuulsust kogunud interaktiivsest väljapanekust „Dialoog pimeduses“.

Kutsume teid tutvuma eluga, kus puudub pisimgi valguskiir, mistõttu tuleb kogu teekond läbida usaldades vaid iseennast ja giidi. Mis tunne see on, kui ümberringi valitseb pilkane pimedus ning hakkama tuleb saada ainuüksi lõhnade, helide ja kompimise toel? Kas oled selliseks katsumuseks valmis?

Külastajaid juhatatakse 45- 60 minutilise (orienteeruv aeg) ringkäigu jooksul läbi erinevate tavapäraste keskkondade nagu linnapark, paadiretk ja kohvik ning teejuhtideks on sealjuures nägemispuudega inimesed. Sellises olukorras tavarollid vahetuvad: nägijad vajavad toimetulekuks pimedate giidide abi.

Näituse idee autoriks on Andreas Heinecke, kelle väljapanekuid on aastast 1988. külastanud miljonid inimesed üle kogu maakera, kuid keegi pole neid veel oma silmaga näinud.

Projekti toetavad kultuuripealinn Tallinn 2011, Kesk-Läänemere INTERREG IV A programm, "Investeering teie tulevikku" ja Euroopa Regionaalarengu Fond.

Rohkem infot ja broneerimine: 6660066 või 55 937 339

Broneerimisel tuleb arvestada asjaoluga, et üks grupp näitusel on 8 inimest. Seega suuremad grupid tuleb jaotada väiksemateks ja ekskursioonid algavad 20-40 minutiliste vahedega.

NB! Vanusepiirang:
koolid: soovitav alates 4. klassist
pered: algklasside- ja eelkooliealiste lastega peaks kindlasti kaasas olema tuttav täiskasvanu. Näitus ei sobi lastele, kes kardavad pimedust!

Näitusele sisenedes tuleb välja lülitada mobiiltelefonid ning jätta kõik valgusallikad maha, et pimedust mitte häirida! Kuna üks osa näitusest on kohvik, kus kõik tooted maksavad 1 €, siis tuleks enne näitusele sisenemist varuda 1€ (neid saab vahetada ka kassast).
Jätkuvalt on saadaval näituse ja AHHAA 4D elamuskino sooduspakett: sama päeva keskuse piletiga pääseb kinno poole soodsamalt.

Lisategevused näituseruumides
Külastajad, kes parasjagu pimeduse maailmas ei seikle, saavad tutvuda nanoekspositsiooniga ning tegutseda AHHAA enda uute ja vanade eksponaatidega.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv