WC paber tõi peaauhinna

02.09.2004
27. augustil Riias toimunud rahvusvahelisel Baltikumi reklaamifestivalil Golden Hammer võidetud kümnest haamrist viis olid kuldsed ja neli hõbedast, lisaks üks grand prix.

Žürii leidis, et Leo Expressi idee kinnitada tualettpaberi rullid bussipeatuste seintele nii, et inimesed neid hõlpsasti maha tirida saaks ning selle alt paljastuks Rimi Hypermarketi plakat, väärib ühe peaauhindadest ehk aasta meedialahenduse tiitlit. Firma kasutas kombineeritud meedialahendust – tekitas üllatusmomendi, mis levis kulutulena. Au tuleb anda peamiselt firma loovjuhile Igor Baturinile. Eelkõige hinnati loomingulise idee originaalsust.

Adell Saatchi & Saatchi võitsid Eesti õllebränd Dieselile tehtud telereklaami ja reklaamikampaania eest kuldsed haamrid. “Diesel oli oma kategooria kindel liider juba klippide eelvaatamise käigus,” avaldab firma tegevjuht Rein Iida. Rõhutati oskusliku seose loomist situatsiooni ja emotsiooni vahel ning huvitavaid lahendusi ja toote seostamist reklaamis toimuvaga. Samuti viis kullani hea tehniline oskus: “Klippide tehnilist teostust hinnati üheks festivali paremaks.”

Ka A.Le Coq’i juht Tarmo Noop kiitis: “Kindlasti on toodete edule kaasa aidanud eristuv ja atraktiivne loovkampaania.”

Juba viiendat aastat peetud festival on kujunenud just Baltikumi foorumiks, sest 640-st esitatud reklaamist tulid 482 nimelt Leedust, Lätist ja Eestist. Kokku võttis üritusest osa 18 Euroopa riiki: Soome, Rootsi ja Kesk-Euroopa temperamentsemad rahvad, sealhulgas ka Venemaa, Itaalia ja Hispaania.

Paljudest esitatud töödest pälvis Leedu 7, Läti 16 ja Eesti 10 auhinda, sealjuures kogu konkursi suurim kuldade arv läks Eestile. 18 riigi vahel jagati ära 56 auhinda kaheksas kategoorias: telereklaam, trükireklaam, välireklaam, reklaamikampaaniad, interaktiivne meedia, parim meediakasutus, otseturundus ja sotsiaalreklaam.

Loovusauhinna võitjad valis välja rahvusvaheline žürii, eesotsas reklaamiagentuur Rakett juhi Peter Kandimaaga ja meediaauhindade žürii esimees oli inglane Jim Bell.


EPL

Uudiste arhiiv