Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

01.04.2011
Duo Rouge - Madame (Eesti-Prantsusmaa) kontsert
1. aprillil kell 19.00

Pilet eelmüügist 5 € (kultuurikeskuse kontoris Posti 34), tund enne algust kohapeal 6.00 €

Lembe Lokk on aastaid Prantsusmaal tegutsenud Eesti laulja ja näitleja, kes loometööga paralleelselt ja sellega seoses on jõudsalt kaasa aidanud eesti kultuuri levitamisele. Ta on Pariisi Eesti Kooli asutaja ning ühtlasi selle juhataja ja üks õpetajatest alates 2008. aasta sügisest.


Lõiguke "Pealtnägijast" http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=110378 (alates 18'44'')

ROUGE MADAME www.myspace.com/rougemadame
Rouge Madame ei ole tavaline pop band. See on unikaalne kooslus, mis on sündinud kahe väga erineva taustaga looja kohtumisest. Poolteist aastat pärast ühinemist moodustab eesti-prantsuse duo tugeva tandemi, mida liidab vastandite tõmbumise jõud: naine vs mees, akustiline vs elektrooniline, moodne vs arhailine... Tulemus on omapärane muusikaline magnetism, mida ei ole lihtne piiritleda, kuid mille võnked on selgelt tajutavad.
Ei, duo etteaste ei ole tavaline meelelahutus. See on midagi salongikontserdi ja performance'i vahepealset, mille selgroo moodustavad draama etüüde meenutavad muusikalised sketšid. Moodsa elektroonika abiga annab Rouge Madame välja suurema koosseisu mõõdu; ansambli helikeel on värske, käekiri klišeevaba. Prantsuse-, eesti- ja ingliskeelset omaloomingut täiendavad ootamatus tõlgenduses Valgre, eesti rahvalaul ja üllatused.
Kuigi Rouge Madame on uus ja laiemale publikule esialgu veel tundmatu ansambel, on nad ühtviisi heatahtlikult vastu võetud nii Pariisi prestiižikates saalides kui pisemates klubides. Duot on kahel korral "soendusesinejana" kasutanud Prantsusmaal väga tuntud rock artist Jean-Louis Murat, kelle kontserdid on tavaliselt nädalaid ette välja müüdud (09.04.10 Bataclan, ca 2000 inimest; 23.11.10 l'Alhambra, ca 1000 inimest). Vastukajad meedias on olnud väga soosivad. Ansamblil on käsil debüütalbumi salvestamine.
Rouge Madame'i kontsertreisi Eestisse märtsis 2011 toetavad Culturesfrance, Eesti Saatkond Pariisis, Eesti Saatkond Brüsselis, Eesti Kultuurkapital, ...

Lembe LOKK:
vokaal, elektriklaver (Yamaha P150), basskitarr, sämpler, heliefektid
Lembe on otsekui lavale sündinud. See on eelkõige tema teatraalne intensiivsus, mis annab duo esinemistele pinge ja dünaamika, luues sügava ja vahetu muusikakogemuse. 11 aastat tütarlastekoori Ellerhein, soololauluõpingud Pariisis, alternatiiv- ja tänavateatri kogemused ning rahvusvahelised klubi-esinemised Euroopa jäzzi noorema eliidiga (Peter Herbert, Claudio Puntin, Benoit Delbecq, François Jeanneau jpt.) on andnud vajalikud tuleristsed ja professionaalsuse. Lembe on laulev näitleja ja kirjutav laulja. Tema sulest pärinevad kõik Rouge Madame'i originaaltekstid, kuid hiljuti ilmus prantsuse kirjastuselt Rafaël de Surtis ka Lembe esimene luulevihik, mis sarnaselt tema laulusõnadele on vaba keelepiiridest.

Jean-Christophe ONNO:
elektrikitarr, basskitarr, akustilised kitarrid, elektriklaver (Yamaha P150), rütmipillid,
sämpler, vokaal
Vene-poola päritolu prantslane Jean-Christophe Onno on mitmekülgne loovisiksus, kes noorusele vaatamata on jõudnud kirjutada teatri- ja filmimuusikat, luua heli-installatsioone, töötada muuhulgas muusika produtsendina jne. Kui Rouge Madame'i lood sünnivad enamasti proovide käigus ühisloominguna, siis seaded ja orkestratsioonid on valdavalt tema pärusmaa. J-C on ideedest pakatav multiinstrumentalist, kuid koduselt tunneb ta end ka filmikaamera või helipuldi taga.

Gaël Uzereau:
Helirežii ja helimodulatsioonid
Töökas, kohusetundlik ja alati heatujuline Gaël on piisavalt kogenud, et panna Rouge Madame kõlama just nii nagu Lokk-Onno seda kuulda soovivad. Ta on laval küll "nähtamatu", kuid alati kohal esimese ja viimasena. Ansambli täieõigusliku liikmena osaleb ta muusikas juhtmete, kangide, nuppude ja muude vigurite kaudu.

Film "Turist"
3. märtsil kell 18.00 ning 4. ja 5. märtsil kell 19.00

Pilet 2.55 €

Frank (Johnny Depp) võttis ette reisi Euroopasse, et ravida murtud südant. Rongis kohtub mees sundimatult flirtiva Elise’iga (Angelina Jolie), kes tundub Frankile erakordse naisena, kellesarnast ta kunagi varem näinud pole. Romantilises Pariisis ja lummavas Veneetsias muutub ootamatult alanud tormiline suhe aga kiiresti eluohtlikuks kassi ja hiire mänguks.

“Turist” on romantiline põnevusfilm täis intriige, romantikat ja ohtusid. Peaosades megastaarid Johnny Depp (“Kariibi mere piraadid”) ja Angelina Jolie (“Agent Salt”). Filmi lavastajaks ja kaasstsenaristiks on Oscari-võitja Florian Henckel von Donnersmarck (“Teiste elud”). Kaasstsenaristideks on veel kaks Oscari-võitjat (!), Christopher McQuarrie (“The Usual Suspects”) ja Julian Fellowes (“Gosford Park”). Teistes osades Paul Bettany (“Da Vinci kood”), Timothy Dalton (“007: luba tappa”), Steven Berkoff (“Beverly Hillsi võmm”), Rufus Sewell (“Rüütli lugu”) jt.

Filmi pikkus: 1h 43 min
Alla 12. aastastele mittesoovitatav.

Kaasaegse tantsu festival "Uus tants 10"
7.-9. aprillini Haapsalu Kultuurikeskuses
Vaata kogu info ja programm: uustants10.tantsuliit.ee

Kuressaare Linnateatri etendus "Hind"
10. aprillil kell 19:00

Piletid 8 € ja 6.40 € eelmüügis kultuurikeskuse kontoris Posti 34
Lugu ühest pärandusest ja kahest vennast, kes seda jagatud ei saa.

Autor Arthur Miller
Tõlkinud Valdek Kruuspere
Lavastaja Heiti Pakk
Kunstnik Rein Nettan

Osades: Guido Kangur (Eesti Draamateater), Riho Kütsar (teater "Vanemuine"), Elina Reinold, Aarne Mägi. Kohusetundlik politseinik. Pettunud naine. Edukas kirurg. Majatäis möödunud aegade mööblit ja veel rohkem mälestusi koormaks kaelas. Ingli asemel, kes neid sellest vabastama peaks, ilmub välja halenaljakas, aga elutark kaupmees.

Kaks võõraks jäänud venda jagavad isalt päritud varandust ja kaevavad minevikus, et jõuda tõeni ja teineteiseni. Lugu on ühtaegu igapäevane ja igavene. Kohati tõsine, kohati naljakas nagu elu ise...

Etenduse pikkus 2 h 25 minutit.
Esietendus 3. oktoobril 2010 Kuressaare Linnateatri suures saalis.

Viljandi Laste- ja Noorteteater REKY etendus "Buratino"
14. aprillil kell 11.00

Pilet 4.50 € eelmüügis kultuurikeskuse kontoris Posti 34
Lavastaja: Kadri Paldra
Lavaline liikumine: Ulrika Tolberg
Aleksei Tolstoi jutustuse "Kuldvõtmeke" järgi

Viljandi Laste- ja Noorteteater REKY etendus "Nohkar kuubis"
14. aprillil kell 13.30

Pilet 5.50 € eelmüügis kultuurikeskuse kontoris Posti 34
Humoristlik lugu elust nohkari pilgu läbi.
Lavastaja Kadri Paldra
Soovitav alates 12. eluaastast.

www.reky.ee

Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafestivali passid hinnaga 23 eurot tulevad Piletilevisse müüki 1. aprillil. Festivali piletid hinnaga 3,5 eurot saabuvad müügile 18. aprillil.
Festivali ürituste kava ja filmiprogramm avaldatakse jooksvalt HÕFFi kodulehel www.hoff.ee.
Lisainformatsioon: www.hoff.ee, www.facebook.com/hoffestival

Kultuurikeskuse kontorist Posti 34 saab osta eelmüügist pileteid veel järgmistele üritustele:

Monoteatri etendus "Isa"
26. aprillil kell 19.00

Piletid 11 € ja 9 € müügil ka Piletilevis.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv