Humorist PRIIT AIMLA saab kohtuda 06.aprillil Paide Kultuurikeskuses

05.04.2011
06.aprill kell 18 väikeses saalis üritus "PAIDEST PÄRIT" - külas humorist PRIIT AIMLA

• esinevad Paide Muusikakooli õpilased Kristo Klaus ja Karl Tipp - saksofonil.
• töötab kohvik, võimalus broneerida laud.

Pilet 2.50 € (eelmüügikassa tel 3849137)

Üritustesarja PAIDEST PÄRIT külaliseks on sel korral humorist Priit Aimlat, keda võib täie õigusega pidada Paidest pärit meheks, kuigi ilmavalgust nägi ta koolmeistrite Ruudu ja Benita Aimla peres hoopis Võru linnas 19. aprillil 1941.a.

Sõjaaeg pillutas Aimlate pere Järvamaale ja nõnda ongi hilisem humorist, vabakutseline kirjanik, poliitik, riigikogu liige, kuningriiklane ja …. ( ma ei teagi kõiki ameteid) oma koolihariduse saanud Paide Keskkoolis, praeguses Paide Gümnaasiumis, kus vanemad ka õpetaja ja koolijuhi ametit pidasid.

Priit Aimla lõpetas 1959. aastal Paide Keskkooli ning edasi viis tee natukeseks ajaks Tartusse füüsikat ja inglise keelt õppima ning siis juba pealinna, kus algas hoopis humoristi ja kirjaniku elutee.

Tihti on mälestuste mälestused üsna värvikad, üht-teist kooliajal sündinud lugudest on kuuldagi olnud. Aga nendest räägib Priit juba ise. Mees, kes on saanud 1987.a. Oskar Lutsu huumoripreemia, 1990.a. pärjati Meie Matsi tiitliga ning 2006.a. Riigivapi IV klassi teenetemärgiga on killuke meie Paidest.
Seepärast siis !

Kolmapäeval, 6.aprillil kell 18.oo on kindlasti mõistlik tulla Paide Kultuurikeskusesse, et ühele soliidsele härrasmehele ise küsimusi esitada ja kui mõni minu teada 15-st ilmunud raamatust kodus olemas, siis võtke kaasa - saate sellesse ka autogrammi.

Teksti koostas Tiiu Saarist

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv