Paide Huviteater tähistab 15. sünnipäeva

08.04.2011
Paide Huviteater tähistab esietendusega KOOSELU VÄIKESED KURITEOD oma 15. sünnipäeva. Erich Einsteini poolt lavastatud kriminaalsete sugemetega psühholoogilist draamat saab vaadata Paide Kultuurikeskuses 09.aprillil kell 16. Pilet etenduse päeval 5€, eelmüügist 3€

Paide Huviteater alustas Enn Klooreni lavastusega „Mardus, Mjäu!“ 1996.a kevadel. Järgnesid etendused: Hans Hädavares; Vanamehed seitsmendalt; Naised ja viin; Ristumine peateega; Oleme alati; Karu; Palju õnne argipäevaks ja Mäeküla piimamees. Proovisaalis on veel üks etendus, „ Poolel teel puu otsa“, mis peatselt ka vaatajateni jõuab.

Huviteatril on 15 aasta jooksul olnud ~30 näitlejat, kuid alustati kunagi 16 näitlejaga. Lavastajad on olnud Tarmo Hints, Erich Einstein ja Enn Klooren.

Etendust „Mäeküla piimamees“ on mängitud nüüd juba 10 korda, kuid kõige rohkem, üle 20 korra on mängitud etendusi „Mardu, Mjäu!“, ja „Vanamehed seitsmendalt“.

Läbi 15 aasta on kõige edukam etendus olnud „Vanamehed seitsmendalt“, mis sai harrastusteatrite 2. riigifestivalil parima lavastuse, parima meesosatäitja ja parima lavakujunduse preemiad. Äramärkimisi on olnud ka Näitemängupäevadel, Kuhjavere Teatripäevadel ja Külateatrite Festivalil.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv