Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinil kehtib 35-minutiline kevadgraafik

28.04.2011
Lihavõttepühade aegne tihedam sõidugraafik läks nädala algusest sujuvalt üle kevadgraafikuks, kus suuremal osal päevast kehtib 35-minutiline graafik. Seni toimusid reisid tunni ja kümne minuti tagant ühest sadamast.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin rääkis, et sellist graafikukorraldust katsetati sügisel Saaremaa ralli ajal ning siis toimis kõik suurepäraselt.


Kevadgraafikusse lisandub kokku 54 reisi nädalas. Tihedam graafik rakendub reeglina reisidel vahemikus kell 11:25 väljumisega Virtsust kuni kell 19:20 väljumisega Kuivastust, reedeti lõpeb 35-minutiline graafik kella 21:40 reisiga Kuivastust. Muudel aegadel kehtib endiselt 1:10 graafik.

„Nüüd võib öelda, et Kuivastu-Virtsu liin töötab aastaringselt 1:10 graafikuga, tippnõudluse päevadel ja suvehooajal lisatakse aga täiendavad reisid ja siis muutub graafik kaks korda tihedamaks. Seega põhigraafik on muutumatu ja selle järgi võib alati aastaringselt oma plaanid teha. Intervall 1:10 on loodudki eesmärgiga tagada tippaegadel maksimaalne laevaressursi kasutamine.

Ohtlike veoste õhtused väljumisajad tulevad ühe reisi võrra ettepoole. Uued ohtlike veoste ajad on Virtsust kell 9:05 ja 18:10 ning Kuivastust kell 10:50 ja 17:35. Ohtlike veoste reisidele võetakse veidi vähem sõidukeid ja parvlaeva Saaremaa puhul suunatakse väikesed sõidukid alumisele autotekile.

Uudiste arhiiv