Nüüd liivased jõed ka YouTube keskkonnas

03.05.2011
Puhkuste aeg läheneb suurel kiirusel. Aga kuidas valida paljude kaunite jõgede vahe?

Livonia Matkad on oma paljude matkaaastate jooksul filmitud jõed nüüd ka YouTube vahendusel kõigile tutvumiseks ülesse laadinud. Kõigile neile jõgedele ja jõelõikudele korraldavad Livonia Matkad nii ühepäevaseid kui ka mitmepäevaseid matku, nii saatjaga- kui ka ilma saatjata.

Varajased broneerijad saavad ka soodsamalt. Tehke õige valik varakult!

Koiva ülemjooks
See on kahele riigile ääremaa, mistõttu tööstus ja suuremad linnad on kaugemale jäänud. Väheasustatud piirkond on sobiv privaatsust-, väga puhast vett-, pehme liivaga liivaplaaže- ja männimetsaga ääristatud kaldaid ihkavatele peredele ja seltskpondadele.
Vaata videot

Koival on ka lühike jõelõik, mis on kivisem ja suurema langusega. See on tinglikult Koiva keskjooks, mis lõppeb tehiskärestikuga Valmiera linna juures. Veidi põnevust ei tee paha!
Vaata videot

Koiva alamjooks
on kuulus juba üle kogu Euroopa. Valmierast Siguldani on tihti kallasteks kõrged ja kaunid liivakivipaljandid. Koiva Rahvuspark on hoolitsenud ka telkimisplatside olemasolu eest. Rahvuspargi alal kehtivad looduskaitse rangemad piirangud.
Vaata videot

Salatsi jõe ülemjooks
on kuulus nii liivakivipaljandite kui ka liivakivikoobaste poolest. Siin asub ka väidetavalt Baltimaade pikim looduslik liivakivikoobas. Käikude kogupikkuseks on mõõdetud üle 300 m. Koopad meeldivad väga lastele ja sellepärast oleme teinud siia ka õpilasekskursioone. Koobastest allpool on võimalik matka lõpuks või esimese matkapäeva lõpetamiseks sauna tellida.
Vaata videot

Salatsi alamjooks
on ka maaliliste liivakivi paljandikega kuid ilma koobasteta osa. See-eest on jõelangus suurem ja sõiduelamusi rohkem.
Vaata videot

Ja kindlasti viime matkajaid ka Võhandu jõele.
Päevane matk kaunite liivakivipaljandikega ja paljude kärestikega on vist eestlaste populaarsem jõgi suvel. Meiega sobivad hästi Lääne-Eestist Võhandule soovijad sest meie varustus asub Kilingi-Nõmme linnas ja siit saaks Võhandule juba meie transpordiga!
Vaata videot

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv