Raekoja platsile kerkib 12-meetrine hiidlill

04.06.2003
Reedel algavateks vanalinnapäevadeks alustati juba eile hilisõhtul linna ehtimist, esimesena püstitati Raekoja platsi 12-meetrine hiidlill.

3-meetrised lilled jagavad infot

“Kavatseme linna kaunistada lillemotiiviga, lisaks suurele lillele tulevad ka väiksemad, mis on samas ka teadetetahvlid,” ütles vanalinnapäevade peakorraldaja Jarmo Karing.

Suurim, 12 meetri kõrgune lill seati eile õhtul üles Raekoja platsile, lisaks sellele seatakse üles ka seitse väiksemat, 3-meetrist lille, mis on suure lille vähendatud koopiad.

“Neil saab kolme lehe peal olema vanalinnapäevade plakat, sama päeva kava ning lähimalasuva platsi kava,” selgitas Karing.

Lilled seatakse üles rahva liikumise sõlmpunktidesse: Viru värava juurde, Moskva kohviku nurgale, Vana Posti ja Suur-Karja nurgale, Laia ja Nunne nurgale, Toompeale Pika jala algusesse, Vene ja Pühavaimu nurgale ning Viru ja Vene tänava nurgale.



Lilled kujundasid arhitektid ja kunstnikud Veronika Valk, Katrin Koov ja Siiri Valner, kellest esimene on ka linna piiritähise konkursi võidutöö kaasautor.

25 000 CD-plaati lillemotiivis

Lillemotiivi seatakse ka 25 000 piraat CD-plaati, mis korraldajad said politseilt. “CD-plaadid peegeldavad suurepäraselt päikesekiiri tagasi. Teeme neist lilleõisikud ja loodame, et päike paistab,” ütles Karing.

Peegel-lilledega kaunistatakse Raekoja platsi suunduvad tänavad ning näppida neid ei tasu, sest muusikat ega infot neilt enam kätte ei saa.

“Sellega on olnud arusaamatult palju segadust – loomulikult tehakse piraatplaadid enne kuulamiskõlbmatuks. Minu meelest on vahva, et lihtsalt purukstrampimise asemel neid millekski toredaks kasutatakse,” ütles kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Annikky Lamp.

Kuulamiskõlbmatuks tehakse plaadid naelpüstoliga riputamise tarvis augustades. Siis pannakse plaadid kangastele, mis riputatakse tänavatele üles.

EPL

Uudiste arhiiv