Hansabuss avab esimese spetsiaalse bussiliini Tallinna Lennujaama ja kesklinna vahel

26.05.2011
Alates tänasest hakkab turiste ja linnaelanikke Tallinna Lennujaamast kesklinna viima uus bussiliin nr 90K. Buss väljub lennujaamast iga täis- ja pooltund kell 8-18. Liini opereerib Hansabuss koostöös Tallinna Lennujaama ja Estonian Airiga.

Bussides on ruumi pagasile, nad on disainitud spetsiaalse lennuki embleemiga. Piletihind on 2 eurot.

“Oluline ühendus Tallinna Lennujaama ja kesklinna vahel, mille vajadusest on erakordselt palju räägitud, saab lõpuks teoks,” ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

“Eesti on turistide jaoks väga tore ja atraktiivne sihtkoht, kuid selleks, et külalised tuleksid Tallinna ja Eestisse uuesti, peab neil olema siia mugav tulla ja siin mugav olla. Õhus toimuvate otselendude kõrval vajame ka otselende maal – Tallinna Lennujaam torkab kogu Euroopas silma oma linnaläheduse ja hea asukohaga – nüüd saame üle ka sabast – lisaks taksodele saab linna “lennata” ka bussiga.”

“Lennujaama-kesklinna liin on maailmas üks enim kasutatavaid liine, mis ühendab lennujaama kesklinna kõigi olulisemate sihtpunktidega,” ütles Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik. “Selline liin meil tänaseni puudus, kuigi vajadus selle järgi oli suur. Seni oli ainus võimalus ühistranspordiga linna saada kasutades lennujaama läbivat linnabussiliini nr 2, mis tuli Mõigust. Nüüd on selleks eraldusmärkidega eribussiliin, mis pakub taksole mugavat alternatiivi. Odavlendude hoogustumise tõttu on sellise bussiliini järgi viimasel ajal nõudlus oluliselt kasvanud.”

„Estonian Airi eesmärgiks on pakkuda lennureisijale võimalikult häid lennuühendusi ja head teenust," märkis Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras. „Lennureisijale on oluline, et ta ei peaks muretsema selle pärast, kuidas kesklinna ja lennujaama vahel liikuda. Tänasega võime öelda, et nüüd saab Tallinnas lennukiga piltlikult öeldes otse hotelli," lisas Parras.

“Tahame uue liiniga muuta oluliselt mugavamaks nii turistide kui ka linnaelanike elu,” sõnas Hansabussi juhatuse esimees Neeme Tammis. “Bussis on peatuste ja linna kaart, tasuta WiFi, ruum pagasile. Bussid on äratuntava disainiga, suure lennuki kujutisega, kokku on liinil 11 peatust. Uue bussiliini marsruut on lennujaam – bussijaam – Hotell Olümpia – Vabaduse väljak – Mere pst – Balti jaam – Hotell Tallinn – Vabaduse väljak – Kunstiakadeemia – bussijaam – lennujaam.”

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv