Homme avatakse Rakveres renoveeritud korvpalliväljak

03.06.2011
Laupäeval, 4. juunil kell 10.30, vahetult enne tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste kolmanda etapi algust, avatakse Rakvere Põhjakeskuse vahetus läheduses värskenduskuuri läbinud Moonaküla linnaosa korvpalliväljak.

Väljakut tuleb avama Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev.

Väljaku renoveerimistöid toetas Coca-Cola HBC Eesti, kes koostöös MTÜ-ga Noortesport valis Rakvere väljaku välja eelmisel aastal internetihääletuste tulemusena.

"Väljakute kordategemine aitab korvpalli populaarsusele palju kaasa ja teinekord piisab vaid uute rõngastepanemisest," rääkis MTÜ Noortesport esindaja Reigo Kimmel. "Moonaküla väljak oli aga halvemas seisus - korvpallikonstruktsioonidele tuli rajada uued betoonkinnitused ning ka lauad ja korvid said seal vahetatud."

Sprite tänavakorvpalli korraldajad koostöös teiste riikide turniiride korraldajatega on hakanud kaardistama välikorvpalliväljakuid üle maailma - www.tanavakorvpall.ee lehelt leiab ligi 70 välisväljakut Eestis ning paarsada üle maailma. Oma koduse korvpalliväljaku saab koos asukoha, pildi ja kirjeldusega igaüks kaardile ise lisada.

"Meie suurim murekoht on siiski Tallinn," tähendas Kimmel. "Kui paar aastat tagasi kino Kosmose taga olev populaarne korvpalliväljak autoparklaks muudeti, ei jäänud kesklinna enam ühtegi kohta, kuhu pallihuvilised saaksid kokku tulla ja mänge korraldada."

MTÜ Noortesport ühe eestvedaja hinnangul võiks igas linnas olla keskne 4-6 korviga korvpalliplats, kuhu palluritel oleks hea suvel koos käia teades, et seal on alati mängijaid ning samas leiab ka vaba korvi. Siiski on kõige olulisem, et juba olemasolevad väljakud oleksid korras, sellele tähelepanu juhtimisega homme Rakveres alustataksegi.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Väga ilus linn on Rakvere! (5.0)" Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv