Laupäeval läheb Rakveres kogrepüügiks

08.06.2011
Laupäeval, 11. juuni algusega kell 10 toimub Rakvere staadioni vahetus läheduses Silla tänava tiigil traditsiooniline, arvult kuues kalapüügivõistlus "Rakvere koger".

Rakvere linnapäevade kavasse kuuluvat ja neli tundi vältavat võistlust korraldab Rakvere Spordikeskus. Osavõtumaksu ei ole ja kohale palutakse tulla registreerimiseks vähemalt tund aega varem.

Võistluse peakohtuniku Allan Jaakuse sõnul on püügikoha sissesöötmine lubatud. "Vahepeal on tiiki puhastatud, kuid kalad jäid kõik alles," rääkis ta.

"Madala veeseisu ajal oli näha ka palju särgi, kes on samuti kaalus kosunud. Lisaks lasime üleeelmisel sügisel tiiki juurde 200 peaaegu kilost karpkala ning 80 sama suurt linaskit, mis üritusele veelgi vürtsi juurde annab."

Kalapüük toimub tavalise käsiõngega. Võitjaks osutub see, kelle kalade kogus ja kaal annavad kõige rohkem punkte. Näiteks 50-grammine koger annab 5 + 1 = 6 punkti (iga 10 grammi annab ühe punkti).

Auhinnalaud on Allan Jaakuse ütlusel samuti rikkalik. "Uued auhindadeks mõeldud õngeridvad ootavad omanikke nii meeste, naiste kui ka noorte klassis. Meenega läheb samuti koju suurima kala püüdja. Lisaks veel loosiauhinnad ja üllatused," lausus ta.

Staadioni juures asuv tiik on eelkõige ääreni täis luukaritsaid. Need väikesed kalakesed eriti süüa ei kõlba, aga püüda on neid põnev ja aitavad samas tekitada võistlusmomenti. Korraldaja soovitab nende püüdmiseks kärbsetõuku ja väikest konksu. "Kuuldavasti ujuvad tiigis ringi suured kilosed kogred, karpkalad, linaskid ja üks haug," märkis Allan Jaakus. "Kogrepüügiks soovitaksin ümmargust, umbes herneterasuurust saia- või taignakuulikest, mis ogaliku taolisele luukaritsale lihtsalt suhu ei mahu."

Samas on tiiki siginenud ka teisi soomuslasi, eelmisel aastal saadi kätte ka üks kilone ahven.

Kalapüüdjate jaoks on korraldajad varunud tagavaraks jõhve, konkse ja muid tarvikuid - kasvõi juhuks, kui peaks midagi katki minema. Tähtis on kaasa võtta vähemalt õngelatt ja hea tuju. Püügitehnikat ja teadmisi saab soetada lähedal asuvast kalatarvete poest "Anome".

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Väga ilus linn on Rakvere! (5.0)" Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv