Kadriorus tuleb taas suur kirjanduslaat

18.08.2011
17. septembril peetakse Tallinnas Kadriorus Eduard Vilde Muuseumi esisel platsil neljandat korda suurt eesti kirjanduse laata, mis tänavu rõõmustab lastekirjanduse üle.

Sügislaada „Klassiku akende all“ eripära on alati olnud keskendumine vaid eesti kirjandusele. See tähendab, et rahvuskaaslaste kirjutatud raamatuid ei pea tikutulega otsima tõlkekirjanduse vahelt. Nii saame toetada kodumaist kirjandust ja oma rahvuskaaslastest algupäraseid autoreid.

„Et lugemisarmastus saab alguse ikka lapsepõlvest, otsustasime seekordse laada pühendada lastele ja lastekirjandusele,“ ütleb laada peakorraldaja, Vilde muuseumi juhataja Kairi Toomet. Eelmisel aastal oli laat pühendatud reisikirjandusele.

Uuemat eesti kirjandust müüb kümmekond kirjastust, vanemat leiab Uuskasutuskeskuse valikust. Nagu juba tavaks, on ka tänavu avatud eesti kirjanduse kirbuturg, kuhu saab oma vanu raamatuid tulla müüma igaüks, kes on eelnevalt registreerunud.

Laste ja nende vanematega tulevad kohtuma lastekirjanikud Piret Raud ja Mika Keränen. Toimuvad äraarvamismängud. Valitakse laste lemmikraamatuid. Lapsi rõõmustab Jänku-Juss. Avatud on traditsiooniline laste lugemispesa, kus väikeste raamatuhuvilistega tegelevad Tallinna keskraamatukogu suured lugemishuvilised. MTÜ Lugemisühing peab lapsevanematele loengu „Kuidas tõsta laste lugemishuvi?“. Suupisteid pakub välikohvik.

Sissepääs on kõigile TASUTA!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv