Emajõe festival ja mürtsuvad pillid täidavad terve nädalavahetuse

19.08.2011
Juba neljapäeval alanud puhkpillifestival "Mürtsub pill" ja reedel alguse saav Emajõe festival tähistavad Eesti taasiseseisvumise aastapäeva ning täidavad tegevustega terve nädalavahetuse.

"Mürtsub pill" raames saab pillimängu kuulata Tartu Raekoja platsile püstitatud pealaval, kuid ka Atlantise kõrval oleval laeval ning Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas. Erinevad koolitused toimuvad laupäeval Miina Härma gümnaasiumis.

Laupäeval kell 13 pöördub Tartu linnapea Urmas Kruuse raeplatsi pealaval rahva poole, et tervitada ja õnnitleda kõiki Eesti taasiseseisvumispäeva puhul.

Emajõe festival algab reedel kell 17 avavee ujumisvõistlusega II Emajõe karikale, millele järgneb IX Sildade Jooks. Festivali ametlik avatseremoonia algab kell 20 sellele eelneva rongkäiguga. Festivali avamisel on soov jõe veeseisu tõsta ning selleks on kõik ka väga appi oodatud.

Laupäeval toimub kalapüügivõistlus, jõeparaad ja palju muud põnevat. Kahel päeval kutsub lodi Jõmmu seiklema nahkhiire- ja tähevaatlusretkedele.

Esmakordselt toimub meeleolukas heategevusüritus Palliralli, mille käigus lastakse kaarsillalt vette tuhandeid värvilisi pesapallisuurusega palle 100-meetrise distantsi läbimiseks. Saadud tulu annetatakse Tartu Kristliku Noortekodu ja Tartu linna mänguväljakute atraktsioonidega täiendamiseks. Pallirallile järgneb heategevusoksjon.

Pühapäeval jätkavad Emajõe festival ja puhkpillifestival "Mürtsub pill"tantsupeo ja puhkpillimuusikaga Kavastu pargis.

Programmi ja üritustele registreerimiseks vajalike andmetega saab tutvuda festivali kodulehelt www.tartu.ee/emajoefestival ja www.potartu.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv