Paide Kultuurikeskuses avatakse Sügispealinna Narva tervitusnäitus Paidele

31.08.2011
Sügispealinna Narva tervitusnäitus Paide linnale 720 juubeli puhul avatakse reedel, 2. septembril kell 16 Paide Kultuurikeskuses, näitus „Narva liin —2“ on alates 1999 aastast tegutseva Narva Kunstnike Ühenduse „Vestervalli“ ühisnäitus.

„Vestervalli“ ühendusse kuulub 28 kunstnikku, kes on omandanud kunstihariduse Eestis ja Venemaal. Narva kunstnike loomingus on tihedalt põimunud kujutava kunsti vene ja lääneeuroopa koolkondade traditsioonid. Selle tulemusena on tekkinud omanäoline kordumatu stiil „Narva liin“.

„Vestervalli“ kunstnikud tegelevad aktiivselt näituste korraldamisega nii Ida-Virumaal, Võrus, Tallinnas, Petroskois, Sant-Peterburgis kui ka teistes linnades.

Näituse „Narva liin—2“ ekspositsioon annab külastajatele võimaluse tutvuda Narva kunstnike loominguga selle kõiges mitmekülluses (maal, graafika, tekstiil, fotograafia jne).

Näitusel Paide Kultuurikeskuses on esindatud 23 kunstniku tööd: Kuzja Zverev ja Igor Gordin Eesti Kunstnike Liidust; Boris Uvarov Eesti Maalikunstnike Liidust; kunstnikud Vera Lantsova, Šamil Alijev, Jelena Kuznetsova, Anatoli Romanov, Olga Loginova, Inesa Dubova, Vadim Jerohhin, Natalja Kapajeva, Albert Beljakov, Anne Pärtel, Andrei Gvozdikov, Tatjana Sonina, Vladimir Smirnov, Irina Sopina, Maria Sopina, LuuleDmitrieva, Olga Tjurina, Baleri Boltušin, Irina Kivimäe, Tamara Barbarina.

Näitusel esitatavad tööd on juba tuttavad Narva, Võru ja Tallinna näituste külastajatele ning nüüdseks on selline võimalus avanenud ka kunstihuvilistele Paides. Näitus on avatud kuni 30.09.2011

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv