Muumitrollid juhatasid sisse Rakvere Teatri 72. hooaja

08.09.2011
Kui eelmisel aastal alustas Rakvere Teater hooaega „Tuulte Pöörises“ lavastuse audioülekandega, siis käesoleva hooaja avalöögile anti vürtsi veebipeoga, millega ühtlasi avati Rakvere Teatri uuendatud lahendustega veebikodu.

Teatri 72. hooaja esimene poolaasta pagasis on nii laste- ja noortelavastus, vene dramaturgiaklassika, kui tuntud muinaslugu lastele. 2. Septembril jõudsid kohtusid oma vaatajatega Üllar Saaremäe lavastuse „Muumitroll ja sabatäht“ tegelased, ja juba 23. septembril toob Jaanika Juhanson koos Viljandi Kultuuriakadeemia näitlejatudengitega Rakvere Teatri suurele lavale Margus Karu noorteromaani põhjal lavaloo „Nullpunkt“, mis keskendub noorte probleemidele lahingväljal nimega kool ja kodu.

Jõulukuul toob Rakvere Teater lavastaja Eili Neuhausi taktikepi all lavale Vene klassik Aleksandr Ostrovski näidendi „Kaasavaratu“, mis keskendub ühe naise armastuseotsingutele. Lastele jõuab jõulude eel Rakvere Teatri lavalaudadele tuntud muinaslugu „Tuhkatriinu“, mille lavastab Toomas Suuman.

Uuel hooajal jätkub ka projekt Rakvere Teater esitleb, mis toob Rakvere Teatrisse põnevaid lavastusi või projekte teistest teatritest. Juba 14. septembril on käesoleva hooaja esimeseks külaliseks Sõltumatu Tantsu Ühenduslooga „Kaks naist köögis, banaanist rääkimata“. Oktoobris jõuab Rakverre ka Tartu Uus Teater - 4. oktoobril on siinsel publikul võimalik näha lavastust „Rein Pakk otsib naist!“  ja 5. oktoobril etendub „Peeter Volkonski viimane suudlus“.

Jätkavad ka Teatrikohviku noortepeod ja üritustesari „Indi Ila“ ning 6. hooaega alustav Jazzukohvik pakub sellelgi aastal koostöös Eesti Jazzliiduga kvaliteetset jazzmuusikat. Juba 7. oktoobril on kõigil džässihuvilistel põhjust seada sammud teatrikohvikusse, kus oma uue albumi "Teisele kaldale"  esitluskontserdi annab duo Tuule Kann & Jaak Sooäär.

Jätkuvalt jõuab Rakvere Teater kõikjale üle Eesti ning põnevatest lavastustest on võimalik osa saada kõigil, kellel janu kaduviku elamusi nautida! Läbirääkimised käivad ka mitmete külalislavastajatega teiseks poolaastaks ning unustada ei maksaks ka tuleval suvel toimuvat rahvusvahelist teatrifestivali Baltoscandalit.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv