Talukultuurikool Kurgjal ootab huvilisi küünlaid tegema

19.10.2011
Selle aasta viimane talukultuurikooli raames toimuv koolitus toimub pühapäeval, 27. novembril kell 12.00 – 17.00. Õpetajaks on Airi Gailit, kelle pikaajaline koolitustegevus hõlmab ka küünalde valmistamisteemat nii parafiinist, mesilasvahast kui lambarasvast ja erinevaid tehnikaid – vormidesse valatud, hangutatud jne.

Kursusel osalejad saavad nii kirjaliku teoreetilise materjali kui ka praktilise töö käigus valminud traditsioonilised kartulisse valatud lambarasva küünlad ning hangutatud küünlad endaga koju kaasa. Seega on jõululauale või advendiajaks mõnus isetehtud küünla võbelev valgusleek ruumi täitmas … Lisaks saab kogu õppepäeva vältel juurde üldisi teadmisi erinevatest küünaldest ja küünalde valmistamisvõimalustest kodusel meetodil.

Eelregistreerimine on vajalik hiljemalt 21. novembriks. Osalejate arv on piiratud ehk kes ees see mees … Osalemistasu 10.- eurot sisaldab vajalikke materjale, töövahendeid, õpetamistasu ning kohvipause. Lõunasöök on soovi korral lisatasu eest.

Vändra vanasõna ütleb: „Võta põrsast kui sulle pakutakse …“ ehk siis kasutagem võimalust!

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Tänapäeva lapsed ei tea suurt vanaaja elust miskit.Aga Kurgja parandab selle vea,tutvustab vanaaja eluolu päris põhjalikult.Pakub vanaaja... (5.0)" Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv