Viljandi hotellid on folgifestivaliks broneeritud

13.06.2003
Kõik kolm Viljandi hotelli on folgifestivaliks juba välja müüdud, kuid suve keskmine täitumus jääb neil 30 protsendi lähedale, kirjutab Sakala.

Grand Hotel Viljandi juht Hedli Kivilaan ütles broneeringute põhjal, et nende hotelli suvine keskmine täitumus peaks jõudma 30 protsendi lähedale. "Mai ja juuli on meile paremad, juuni ja august keskmised kuud," lausus ta.

Eelmise aasta mais avatud hotellil on võrreldes mulluse suvega broneeringud kasvanud. "Kui me oleksime juba viis aastat lahti, siis oleks täitumus teine ? aja jooksul saame tuntumaks," arvas Kivilaan.

Kõige kiiremad päevad on Grand Hotelis pärimusmuusika festivali ajal, kui broneeritud on kõik 48 tuba.

Seni on hotelli kõige eksootilisemad külalised olnud Jaapanist, Pakistanist, Indiast ja Austraaliast.

Kivilaan peab üheks hotelli tõmbenumbriks aprillis avatud tervisekeskust, kus on näiteks võimalus nautida pärlivanni, energiakookonit ja soojusravi. Seda võivad kasutada ka kõik Viljandi inimesed. Hotellile peaksid uusi kliente tooma tervisepaketid.


Hosteli Oma Kodu juhataja Õilme Põlluste hinnangul oli selle hotelli maikuu täitumus hea ? 40 ja 50 protsendi vahel. "Siin on aga üks nüanss: talveperioodil on meil vaid 18 kohta, ülejäänud on kolledzhi tudengite ühiselamu," täpsustas ta. Juulist septembrini on külastajatele pakkuda 81 kohta.

Põlluste ennustas broneeringute põhjal, et tubade täitumus juunis ja juulis jääb 45 ja 50 ning augustis 30 ja 35 protsendi vahele.

"Tavaliselt panevad grupid turismifirmade kaudu kohad kinni aprillis või mai algul, aga on ka tänavalt tulijaid, kellele hakkab koht meeldima," rääkis ta. "Mõned inimesed teevad oma puhkuseplaanid kiiresti ? leiavad meid internetist ja registreeruvad sama nädala või päeva algul."

Põlluste sõnul on pärimusmuusika festivali esinejaid ikka ka Oma Kodus ööbinud, nii ka sel suvel. "Tänavu jätsime külastajatele esimesel korrusel 16 kohta ja need on juba täis."

EPL

Uudiste arhiiv