Arsise kellade ansamblid toovad Paidesse jõulutunnet

06.12.2011
Igal jõulukuul pakivad Arsise muusikud oma kellakohvrid, panevad kätte valged kindad ja asuvad teele, et viia jõulutunnet paljudesse Eestimaa kirikutesse ja kultuurimajadesse. Ja nii on see olnud juba 1993.aastast alates, sest traditsiooni ei saa rikkuda ning ega selgi aastal teisiti saa!

Tänavu rännatakse mööda Eestimaad suisa kolme ansambliga, sest kontserdi üks põhiteoseid, Peeter Vähi „Pronksipeegeldused“, on just säärasele koosseisule kirjutatud.

Teos, mis oma tuleristsed sai suvisel kellamängu festivalil, toob käsikellad kogu oma ilus ja jõulisuses publiku ette ning seda sõna otseses mõttes. Inglihäälsete sopran-kellade kiired passaažid vahelduvad tõrre põhjast tulevate basskelladega, sekka ka kirikukellade helisid ning mahedahäälset kellamängu.

Kuulaja, kes on aga harjunud Arsise esituses kuulma klassikalisemat repertuaari, ei pea samuti pettuma, sest lisaks kaasaegsele muusikale tuleb kontserdil ettekandele nii mõnigi tuttav ja üleilma tuntud muusikapala.

Hea paidelane, ära siis maha maga, sest Arsise jõulukontsert toimub Paide Püha Risti kirikus juba 10. detsembril kell 13!

Piletid on müügil Piletilevis ja enne kontserti kohapeal.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv