Rakvere Teatri Tuhkatriinu tänab kõiki muinasjutusaatjaid

13.12.2011
Oktoobris kutsus Rakvere Teatri selleaastase jõululavastuse peategelane Tuhkatriinu kõiki lapsi ja vanemaid välja mõtlema ja teistega jagama päris oma muinaslugusid. Kahe kuu jooksul saadeti Tuhkatriinule 392 muinasjuttu, mille autorite seas on nii lapsi kui täiskasvanuid.

Ühiselt väljamõeldud muinasjutte panid kirja nii lasteaiarühmad, klassid kui pere- ja sõpruskonnad. Paljud osalejad olid oma muinasjutud ise illustreerinud, mõni suisa kuuldemänguna vormistanud.

Kõik saabunud muinaslood on lugemiseks, vaatamiseks ja kuulamiseks üleval Rakvere Teatri kodulehel.

Tänutäheks saadab Tuhkatriinu kõigile muinasjuttude autoritele Rakvere Teatri lastelaulude ja muinasjuttude plaadid ning lisaks loositi välja 5 ajakirja „Täheke“ aastatellimust, 3 „Suurt muumiraamatut", 10 ajakirja „Muumi“ poolaastatellimust, 10 Muumikalendrit aastaks 2012 ning pileteid Rakvere Teatri etendustele.

„Tähekese“ aastatellimuse võitsid Jane Johanson, Ervin Karpenko, Loreta Soosaar, Margareth Villers ning Türi Põhikooli 2.b klassi lugemisring “Lugemispesa“.

„Suure Muumiraamatu“ saavad endale Eike Abel, Andreas Ahu ja Mikk Bernadt.

Ajakiri „Muumi“ poolaastatellimuse saavad Markus Kaare, Anna-Triin Kaldasaun, Martin Karpenko, Demi Pajuman, Leida Pikas, Juhan Puusepp, Katrina Merily Reimand, Karl Kevin Rüütel, Marian Vridolin ja Tallinna Nurmenuku lasteaia Karikakra rühm.

Muumikalendri võitsid Jan-Ivar Ant, Karin Hansson, Kaspar Kesküla, Sigrid Kinguste, Lisette Liise Lilleorg, Raiko Oll, Erik Reinart, Jürgen Joonas Sarapuu, Kristiine-Liis Vassel ja perekond Niineorg.

Kaks pääset vabalt valitud Rakvere Teatri etendusele saavad Vallo Ainsar, Lota Kalberg, Kevin Koik, Anna Korzova, Liisi Lippasaar, Karl Mitt, Jasmin Saar, Mirjam Savisto, Kaspar Sibul, Oliver Tein ja Anni Ulm.

Tuhkatriinut ennast näeb Rakvere Teatris sel aastal veel kuni 21. detsembrini. Vana tuntud muinasjutu on näidendiks kirjutanud ja lavastanud Toomas Suuman, kes vaatab klassikale oma nurga alt.

Detsembrikuiste „Tuhkatriinu“ etenduste järel ootab vaatajaid ka Rakvere Teatri jõulumaa, mis sel aastal on inspireeritud erinevatest muinasjuttudest.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv