Ivo Koltsi intrigeeriv fotonäitus Kiek in de Kökis

13.12.2011
Neljapäeval, 15. detsembril 2011 avatakse Kiek in de Kökis Ivo Koltsi intrigeeriv fotonäitus „Tuled taevast“.

Seletamatuid valgusnähtusi Pärnu lahel hakkas meditsiinidoktor (dr. med.) Ivo Kolts märkama aprillis 2010. Mõistmata nende olemust, salvestas ta kõik fotodel ja videol. Esialgu oli pildistamisega kiire, sest oli hirm, et arusaamatud ja lummavad nähtused kaovad. Peagi aga selgus, et need hoopis intensiivistusid ning laienesid ka merelt maismaale.

Kuud möödusid ning esialgsete fotode ja videode põhjal valmis Urmas E. Liivi dokumentaalfilm „Häädemeeste UFO“. Filmi ei mahtunud aga enamus salvestatud materjalist. Nii on näitusel eksponeeritavate fotode näol tegemist materjaliga, mida vaatajad ei ole varem näinud.

Idee eksponeerida fotosid Häädemeeste ümbruse salapärastest valgusilmingutest pärineb paljudelt autori tuttavatelt ja televaatajatelt, kes soovisid järge Urmas E. Liivi filmile. Need fotod ei pretendeeri fotokunsti „kvaliteedimärgile“, sest enamus on tehtud rasketes ilmastikuoludes, mere ääres ja pimedal ajal, kilomeetrite kaugusel vaadeldavatest objektidest. Siin ei tunta rõõmu mitte professionaalsest kvaliteedist vaid asjaolust, et fotole jäi midagi salapärast.

Eksponeeritud fotodel on jäädvustatud nii inimsilmale nähtavaid valgusobjekte kui ka meeltega tajumatuid, vaid kaamerasilmale avanevaid valgusmänge. Autor ei ole pilte töödelnud, samuti ei ole kasutatud fotomontaaži. Nagu näituse pealkirigi − “Tuled taevast” − on mitmetähenduslik ja intrigeeriv, pakub eksponeeritav pildivalik avatud meeltega vaatajale mõtlemisainet ja kutsub märkama märkamatut meie ümber.

Näitus jääb avatuks 12. veebruarini 2012.

Kiek in de Kök on avatud T–P 10.00–17.30. Kassa suletakse 17.00

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv