Eesti Kontserti hooaja Paides avas Pärnu Linnaorkestri, Mihkel Polli ja Paide kooride kontsert

29.10.2012
Suursugune muusikasündmus Paide Kultuurikeskuses andis kohalikele koorilauljatele harukordse võimaluse esitada sümfooniaorkestri saatel kuldsesse klassikasse kuuluvat repertuaari ning pakkus publikule tõsise muusikaelamuse.

Paide Kultuurikeskuse direktor Ülle Müller tänab kõiki, kes projekti teostumisele kaasa aitasid: Eesti Kontserti, Pärnu Linnaorkestrit, dirigent Jüri Alperten’i, pianist Mihkel Poll’i, Paide koore, vokaalsoliste Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast, Eesti Kultuurkapitali ja AS ATKO gruppi, kelle kaasabil kooride lauljad Pärnus orkestriga proovis käisid ning paljusid teisi.

Pärnu Linnaorkestri direktor Tõiv Tiits tegi ettepaneku sarnast koostööd ka edaspidi jätkata.

Paide Gümnaasiumi segakoori ja Järvamaa Tütarlastekoori dirigendi Anne Toomistu sõnas: „Paide inimesed ei puutu tihti kokku klassikalise muusikaga. Seekord oli koguni ise võimalus kaasa lüüa, mis oli väga õpetlik ja tulus. Projektis osaleda oli huvitav ja põnev”

Kontserdi eel allkirjastasid Paide linnapea Kaido Ivask ja Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten taaskord koostöölepingu uueks hooajaks.

Järgmine kontsert koostöös Eesti Kontserdiga toimub Paide Kultuurikeskuses juba 4. novembril kell 19.

Küünlavalguses ja veiniga kontserdil „Õhtu ilu“ saab kuulata kontratenor Ka Bo Chan’i ja harfimängija Eda Peäske esitluses Schuberti, Bachi, Pärdi ja gregooriuse koraale.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv