Tallinnat külastas rekordarv välisturiste

21.03.2005
Tallinnas peatuvate väliskülastajate arv kasvas mullu rekordiliselt – pealinna majutusettevõtetes viibis ligi miljon välisturisti, kirjutab Äripäev.

See on kolmandiku rohkem kui 2003. aastal. Mullu veetsid välisturistid Eesti majutusettevõtetes kokku 1,5 miljonit ööd. Selle näitajaga jõuti Helsingi 2003. aasta tasemele.

“Tulemused on seda märkimisväärsemad, et kogu Euroopas tõusis välisturistide arv 4% ja maailmas 10%,” selgitas Tallinna ettevõtlusameti turismiosakonna juhataja Evelin Tsirk.

2003. aastaga võrreldes kasvas möödunud aastal enim majutatute arv Soomest ja Rootsist, aga ka Saksamaalt ja Itaaliast. Kiire väliskülastajate arvu kasv toimus eelkõige tänu puhkusereisijate lisandumisele, tööreisijate arv jäi samaks. Tööreisijate seas on aga kiiresti kasvanud konverentsidel ja messidel osalejate arv.

Varasemast sagedamini ööbiti laeva asemel Tallinna majutusettevõtetes, senisest enam tunti huvi ajaloopärandi ja kultuuri, aga ka siinsete spa- ja iluteenuste vastu, seda eriti lähinaabrite seas. Enam tehti ekskursioone ka Tallinnast väljapoole.



Eesti Päevaleht Online

Uudiste arhiiv