Algab Pärnu Ooperi kontserdisari Musica Sacra

05.09.2013
Laupäeval, 7. septembril 2013 kell 16 algab Pärnu Eliisabeti kirikus Pärnu Ooperi kontserdisari Musica Sacra. Sarja üksteist eriilmelist kontserdikava viivad kuulaja nii vana-, klassikalis-romantilise kui ka nüüdismuusika maailma. Pärast iga kontserti toimub esinejate ja publiku vestlusring.

Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, mille raames õpilaste rühm ja neid saatev õpetaja või muu rühmajuht pääsevad kontserdile tasuta.

Avakontserdil esitavad bariton Atlan Karp ja pianist Seppo Varho stseene Richard Wagneri ooperitest Nürnbergi meisterlauljad, Lendav hollandlane, Valküürid ja Parsifal. Kontsert on austusavaldus ühele suuremale ooperiheliloojale, kelle sünnist möödus 22. mail 200 aastat.

Bariton Atlan Karp on õppinud laulmist Sibeliuse Akadeemias ning täiendanud ennast Peterburi Maria teatris ning paljudel meistrikursustel. Laulja ooperirollide hulka kuuluvad Scarpia Giacomo Puccini ooperis Tosca, Rigoletto Giuseppe Verdi ooperis Rigoletto, Onegin Pjotr Tšaikovski ooperis Jevgeni Onegin. Lisaks klassikalisele repertuaarile on ta osalenud ka paljude nii eesti kui ka soome nüüdisteoste esiettekannetel. Tema erilisse huvide fookusesse kuuluvad aga baritonirollid Richard Wagneri ja Richard Straussi ooperitest.

Pianist Seppo Varho esineb nii solisti kui ka kamarimuusikuna. Klaverisaatjana tegutseb ta Helsingi ametikõrgkoolis Metropolia ja Sibeliuse Akadeemias. Eestis on ta esinenud mitmeid kordi nii solisti kui ka eesti baritoni Atlan Karpi saatjana.

Üksikpääse 7 eurot ja perepääse 10 eurot (üks täiskasvanu ja kuni kolm alla 18-aastast last) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal.

Abonementpääse 25 eurot
, müügil Piletimaailma ja Piletilevi müügikohtades ning Internetis aadressidel www.piletimaailm.com ja www.piletilevi.ee, annab õiguse külastada sarja kõiki kevadhooaja 2013 kontserte.

Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, info ooper@parnu.ee

Koostöös: Eesti Kultuurkapital, Pärnu linn, Pärnu Eliisabeti kogudus, Pärnu Ooper

Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv