Talukultuurikool Kurgjal kutsub huvilisi õppepäevale

13.09.2013
Pühapäeval, 15. septembril kell 12 ootab C. R. Jakobsoni Talumuuseum Kurgjal hoidistamise ja kuivatamise huvilisi järjekordsele talukultuuri õppepäevale käsitöömajja. Päev koosneb kolmest osast: kuivatamine, erinevate hoidiste ja sibulavanikute tegemine.

Esimesena räägib erinevate saaduste kuivatamisest ja kuivatamismeetoditest Airi Gailit. Kuulda saab nii käepärasematest vahenditest kui ka spetsiaalsetest puuviljakuivatitest.

Samuti puudutatakse nii marjade, õunte, seente kui ka taimede kuivatamise eripärasid. Koolitaja sõnul: „saab ka linnainimene olla rohenäpp“.
Peale seda räägime hoidistamisest. Ootame kõigilt osalejatelt kaasa oma parimaid palu, et siis kuulda üksteise nippe ja degusteerida valmistatut. Kaasa võid võtta mida vaid soovid ja ole valmis seda ka tutvustama!

Päeva lõpul õpime punuma sibulavanikuid. Meid juhendab muusemi aednik Inge Sipelga. Kel huvi meie sibulatest endale vanik teha, neile on tasu 4eurot. Kui aga omal kodus vähemalt 10cm varrega kuivatatud sibulad olemas on, saab neid kasutada.

Kursusel osalejate arv on piiratud!

Huvilistel palume registreerida telefonidelt 445 8171 või 586 0002556 või meiliaadressil: info@kurgja.ee

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Tänapäeva lapsed ei tea suurt vanaaja elust miskit.Aga Kurgja parandab selle vea,tutvustab vanaaja eluolu päris põhjalikult.Pakub vanaaja... (5.0)" Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv