Eesti parimad söögikohad teada

22.10.2013
Eesti parimad söögikohad 2013 on selgunud - neljandat aastat järjest jäi võitmatuks Pädaste mõisa restoran Alexander. Kolmandat aastat ei suudetud Tallinna parima ja Eesti teiselt kohalt tõugata hotelli Telegraaf restorani Tchaikovsky. Kuid kolmandaks kerkis lihtsat kohalikku maatoitu pakkuv Põhjaka mõisa restoran.

"Käesolevast aastast alates toimub hindamine kahes voorus. Kevadel hääletavad restoranitöötajad omavahel ja 50 teistest enim hääli saanud söögikohta pääsevad tabelisse. Suvel ja sügisel aga külastavad neid toidumeedia esindajad, kes hindavad igat söögikohta 100-punkti-süsteemis."

"Kuue aasta jooksul on Eesti söögikohad muutunud tublisti. Ka hindamise põhimõtted peavad käima ajaga kaasas. Punktisüsteem on parem selle poolest, et siis saab jälgida aja jooksul toimuvat arengut. Ühekordse hindamise puhul ei ole metoodikal olulist tähtsust, hea söök-jook, teenindus ning õdus miljöö on äratuntavad igal juhul," räägib Hanson.

"Rõõm on tõdeda, et vaatamata väiksematele muutustele järjestuses, on edasiminek tervikuna muljetavaldav. Möödunud aastal toimus proovihindamine 9 restorani seas. Nende möödunud aasta ja käesoleva aasta hinded on nüüd võrreldavad. Möödunud aastal sai näiteks Pädaste toidu eest 36 ja kokku 90 punkti 100-st võimalikust, sellel aastal aga juba 37 ja 92 punkti. Tchaikovsky toit paranes aastaga 34-lt 36-le ning kogupuntid 84-lt 90-le. Põhjaka punktid olid eelmisel aastal 30/76, aga sellel aastal juba 35/81," seletab Hanson.

Suurim üllataja on restoran Salt, edetabeli uustulnukas on kohe 8-ndal kohal. Kogu edetabeliga saab tutvuda www.eestimaitsed.com.

Uudiste arhiiv