Ka kultuurireis peab jätma aega lihtsalt puhkamiseks

22.04.2005
Kultuurireisidel käijad üllatuvad vahel ebameeldivalt, kui kohale jõudes selgub, et ekskursioonide eest tuleb eraldi maksta. Milles asi?

Germalo tegutseb juba kolmteist aastat ja oleme oma tegevuses enim pühendunud just kultuurireisidele. Üldjuhul on kultuurireisid ringreisid, eeldades liikumist ühest paigast teise, kuid oleme pakkunud ka reise, kus kaks-kolm päeva ollakse mõnes paigas kohapeal.

Kultuurireiside raames püüame anda maksimaalselt hea ülevaate ühe või teise maa kultuurist, ajaloost ja tänapäevast. Meie pakutavad ekskursioonid on alati eestikeelsed.

Esimestel aastatel tegime suhteliselt odavaid reise (ka bussis ööbimisega), kuid klientide nõudmised on nüüdseks kasvanud. Kvaliteet on muutunud järjest tähtsamaks: enam ei ole nii, et peaasi, et saaks Pariisi – oluline on ka see, kuidas sinna saab ja mida reisil pakutakse.

Kultuurireisidel on meil alati kaasas nii giid kui grupijuht, kes teevad oma tööd paralleelselt. Oleme valinud giidid, kes oskavad kohalikku keelt ja tunnevad hästi sealset kultuuri.

Selle, mida reisipakett sisaldab, määrab tarbijakaitse- ja turismiseadus: mida pakett peab sisaldama ja mida võib pakkuda lisatasu eest. Tavaliselt sisaldab paketi hind transporti (selle aasta jaanuarist ka lennujaamamakse), majutust, hommikusööki (siin võivad sõltuvalt majutuspaigast olla mõningad erandid) ja enamiku pakutavatest ekskursioonidest.

Meie kultuurireisidel on 90 protsenti ekskursioone hinna sees, sest teisiti ei oleks ringreiside puhul võimalikki – me ei saa nõuda, et kui kliendid juurde ei maksa, siis me edasi ei sõida. Erandiks võivad sõltuvalt riigist või ringreisist olla muuseumide piletid, mille hind võib aja jooksul muutuda (Idamaade reisidel on vahel ka hinna sees).


Samuti tuleb anda inimestele valikuvõimalus – kõik inimesed ei soovi igasse lossi või kirikusse sisse astuda. Meie püsikliendid teavad, et meil on üsna pingeline ja sisukas programm.

On siiski ka mõned sellised reisid, kus puhkajale jääb kaks-kolm päeva peatumiseks ühes hotellis. Sel juhul pakumegi inimestele valikuvõimaluse, kas puhata või aktiivselt meie programmis kaasa lüüa, sest meie poolt on ekskursioonid alati garanteeritud. Tavaliselt on juurde makstav lisatasu väike – keskmiselt 250 krooni – ja ekskursioone saab valida kohapeal reisi ajal.

Selleks, et reisil poleks arusaamatusi, oleme alati kõik reisipaketid kliendi jaoks selgelt lahti kirjutanud. Soovitan igal inimesel, kes reisile läheb, kõik vähegi ebaselged küsimused juba enne teele asumist üle küsida ja täpsustada – see välistab hiljem nii mitmedki probleemid.


Postimees

Uudiste arhiiv