LAMMASMÄE PUHKEKESKUS ASUB EESTI SAUNATEEL

25.11.2014
Viru-Nigula vallas asub Lammasmäe Puhkekeskus, mille omanik Meelis Parijõgi on välja käinud idee Eesti Saunatee algatamisest.

Just nii, nagu meil on juba olemas näiteks Peipsiäärne Sibulatee. Saunatee annab võimaluse tutvustada eestlastele omast saunakultuuri, seal väärtustades vanu traditsioone, aga pakub ka uusi ja ootamatuid elamusi.

Meelis Parijõe sõnul on maaturismiettevõttele, mis soovib kuuluda Saunateele, kehtestatud rida kriteeriume. Alustades kuulumisest MTÜ Eesti Maaturism liikmeskonda ning lõpetades heade saunatavade tutvustamisega. Loomulikult kuulub sinna juurde külalislahke teenindus ja asjatundlik juhendamine parima saunaelamuse saamiseks. Ettevõte peab kuvama oma kodulehel infot Saunateele kuulumise kohta.

Lammasmäe Puhkekeskuses on saunatamiseks võimalusi seinast seina. Traditsioonide hindaja leiab näiteks suure kappkerisega leilisauna. Ei puudu ka aroomi-aurusaun, kus elamuse rikastamiseks on kasutusel jääkuubikud ja sool. Naiste jaoks on eriti atraktiivne Eesti loodusest pärit turvas. Turbamaskid toidavad nahka ja on mõistagi ka lõbusad teha.

Luhamaalt ja Obinitsast toodi kohale vanad suitsusaunad. Nende seinapalgid lõhnavad mõnusa saunahõngu ja suitsu järele.

Suurematele gruppidele sobib veidi omaette asuv Küti saun. Jäägri saunas mahub õhtut veetma kuni 25 saunahuvilist. Et Lammasmäe Puhkekeskus asub Kunda jõe kaldal, siis pääseb saunadest kohe ka ennast vette karastama.

Majutus, toitlustus ja peatselt valmiv olmehoone

Palkmajakestes, suvemajades ning jahimajas kokku saab ööbida veidi üle 100 inimese. Suvisel ajal võib vajadusel kasutusele võtta väga suured telkimisalad. Lammasmäe Puhkekeskus ongi tuntud selle poolest, et suudab vastu võtta mitmesaja töötajaga ettevõtteid, mis soovivad leida head kohta suvepäevadeks ja firmapidudeks. Suur peomaja mahutab kolmsada inimest.

Oskuslikult kokku pandud grupimenüüd võimaldavad kiirelt toitlustada ka õuetingimustes. Menüüs on muuhulgas nii BBQ kui ka grillitud toite.

Ehitamisel on uus olmehoone, kus on täidetud ka kõik invanõuded ja arvestatakse erivajadustega inimeste soovide või ettepanekutega.

Juba praegu tegeldakse Lammasmäel aktiivselt ühe eeloleva suve suursündmuse – jahimeeste kokkutuleku – korraldamisega. Meelis Parijõe sõnul tundub see olevat jahimeeste hea tava, et juubeliüritusi peetakse just Lammasmäel. Sedapuhku peetakse 35. sünnipäeva.

Kokkutulek toob puhkekeskusesse üle viie tuhande külalise. Tänavu on korraldusmeeskond rõhku pannud perekesksusele, luues lisaks kaubatänavale ja telkimisalale ka lasteala. Peaesineja on ansambel Metsatöll.

Puhkekeskuse juures on olulised lisaväärtused

Mõned aastad tagasi rajati Lammasmäe Puhkekeskusesse tenniseväljak, mis on leidnud aktiivset kasutust, väga populaarsed on Maret Ani tenniselaagrid.

Trosslaskumised ning paralleelköied üle jõe pakuvad lisaväärtust meeskonnamängudes. Loodusrajal saab aimu kobraste tihedatest tööpäevadest tammide ehitamisel ning karu tegudest sipelgapesas. Koos juhendajaga rajal liikumine sobib hästi nooremale ning vanemale kooliastmele.

Kes tahab loodusretkele veel veidi põnevust lisaks, võtab kanuu ning püüab hakkama saada Kunda jõe kärestikega. Lasketiir elab oma elu kohaliku jahiseltsi käe all ning ühtlasi saavad jahimehed seal teha laskekatseid, mis iga kahe aasta tagant on kohustuslikud.

Püstkoda on eriti vajalik talvekuudel, kui lapsed saavad lumetuubiga sõites seal tuulevarjus käia. Püstkojas on peetud ka talviseid sünnipäevi.

Parimad ettevõtmised korraldatakse ikka nende inimeste abiga, kes sellel alal kogemusi omavad. Seepärast tasub kiigata Lammasmäe puhkekeskuse kodulehele, leida sealt õiged kontaktid ning vaadata oma võimalused ja soovid koos sealse pererahvaga üle.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Supper koht soovitan kohe kindlasti, eriti suvel, seal hästi tore ja meeldiv teenindus. Toit hea kõik hea. (5.0)" Anna hinnang

Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv