Lastelaagri ööhäire stsenaarium nägi ette poodud kaaslase otsimist

17.07.2003
Keila lähistel lastelaagris korraldati juuni keskel ööhäire, mille stsenaariumi järgi "poos" üks teismeline laagritüdruk end puu külge, kirjutab SL Õhtuleht.

Suvise laagrielu juurde käivaid häireid ning otsimismänge olid selle laagri napilt üle kahekümnesed kasvatajad teinud varemgi. Kuid mitte nii küünilise stsenaariumi järgi. Kasvatajate väitel olid «poodu» otsimise mõtte pakkunud lapsed ise, nemad olid aga sellest tuld võtnud.

Kõik oli nagu päris. Unest äratatud lastele loeti isegi ette tüdruku laagrisse jäetud kiri: «Otsige mind sealt, kus ma vanematega külastuspäeval käisin.»

Laagris käinud laps rääkis ajalehele, et «poonu» rippus puu küljes ja ta oli ninaalune viltpliiatsiga punaseks võõbatud. «See oligi kõige õudsem, kuidas ta puu otsas rippus. Olin hirmul, kuigi teadsin, et on ööhäire ja küllap «poodu» lihtsalt mängis oma rolli,» rääkis tüdruk.


«Ma olin väga ehmunud, kui järgmisel hommikul öösel toimunust kuulsin,» ütles laagrijuhataja.

«Surmaga ei saa mängida. Tunnistan, et see oli viga ning ülepakkumine,» möönas ta. Tema hinnangul lasid esimest korda kasvatajapraktikale tulnud noored ennast teismelistel laagrilastel, kes poomismõttega lagedale tulid, liialt kergesti pehmeks rääkida.

«14aastasele on see mäng. Aga 10-11aastastele traumeeriv,» möönas laagrijuht. Ta palus vabandust veel kord nii laste kui ka vanemate käest. Juhataja lisas ka, et nii öösel kui ka järgmisel päeval seletasid kasvatajad lastele uuesti, et öösel toimunu oli vaid lavastus ja mäng.

EPL

Uudiste arhiiv