Krokodillipiinamine Pärnu miniloomaaias jätkub

13.08.2003
PÄRNU, 13. august (EPLO) - Pärnu minizoo palju kõmu tekitanud krokodillipaarist Tipp ja Täpp on alles vaid üks loom, kes talvel tappis basseinikaaslase, kuid vaevleb ikka ruumipuuduses, kirjutab Pärnu Postimees.

Tapetud krokodill oli sünnist saati küürakas, aja jooksul lõi haigus üha rohkem välja ja loom jäi aina nõrgemaks. Tema paariline tajus looma abitut olukorda, tundis enda üleolekut ja tappis ta.

Miniloomaaia omanik Peeter Põldsam lükkab ümber väite, nagu oleks krokodill teisele otsa peale teinud ruumipuudusest. “Kitsas oli neil seal kahekesi tõesti, kuid ma ei usu, et see oli põhjus,” arvas Põldsam.

Kuigi krokodill elab üle poole aasta klaaspuuris üksinda, on see talle liiga pisike, varsti ei mahu loom seal ümbergi pöörama. Samuti on raskusi väikese basseini puhastamisega, sest iial ei või teada, millal loom rünnata võib. “Vett on võimatu puhastada, sest krokodill on kergesti ärrituv ja vihaseks saades lõhuks ta klaasid mõne hoobiga,” rääkis omanik.


Probleemile on lahendust otsitud juba pikemat aega, eelmise aasta suvel lubas Pärnu linnavalitsus minizood aidata ja talle uued ruumid leida. Ometi ei ole seda siiamaani tehtud ja allesjäänud krokodill vireleb endiselt kitsikuses.
EPL

Uudiste arhiiv