Balti matkajate kokkutulek 17.-19.06.2005. Baltimaade meistrivõistlused matkatehnikas. Balti konverents matkaalase koostöö tõhustamiseks.

21.06.2005
Kolm päeva kestis Tallinna lähedal Jägala Joal Balti matkajate kokkutulek mille raames toimusid Balti meistrivõistlused matkatehnikas. Matkajad võistlesid kolmel alal: jalgsi-mägimatkatehnikas, veematka- ja jalgrattamatkatehnikas. Võistlustel osales üle saja Läti, Leedu ja Eesti matkasportlase. Võistlustulemuste põhjal oli Eestile edukaim ala veematkatehnika, kus meil õnnestus kõikides klassides võita esikohad.
Jalgsi-mägivõistluses saavutas II koha Jaan Künnapi Alpiklubi võistkond koosseisus: Tiina Kiilaspea, Tõnu Põld, Martin Lillo ja Priit Simson.
Rattavõistlusel eestlasi esikolmikusse ei mahtunud.
Mägialal võisteldi kaljutrassil ja päästetöödel. Veevõistluste kavasse kuulus slaalom ning orienteerumine. Rattavõistlusel pidid meeskonnad läbima etteantud aja jooksul võistlustrassi, mis koosnes traielist (trial), orienteerumisest, aeglussõidust, ja kiiruskatsetest.
Kokkutuleku programmi kuulunud matkafilmide konkursil oli edukaim leedukas Arunas Matukas filmiga Pamiirist. Ära märgiti ka eestlase Guido Leiburi film Ahvenamaast.
Laupäevase võistluspäeva lõpetas juba pimedas peetud sõpruskohtumine jalgpallis.
Pühapäeval toimusid noorte võistlused jalgsi-mägimatkatehnikas noortele ning veematkatehnika orienteerumise osa.
Eestlaste lootused olid viimasel võistluspäeval seotud Jaan Künnapi Alpiklubi noortevõistkonnaga, kes pistis rinda Läti ja Leedu parimate meeskondadega. Pingelise võistluse tulemuseks oligi Eesti noorte võit.
Pühapäeval peeti ka välikonverents teemal „Matkamise hetkeseisud ja arengud Baltimaades” mis on suunatud koordineeritud koostöö saavutamisele matkakoolituse, kutseomistamise, euroopasuunalise turismiturunduse ja Baltimaades Euroopa matkaradade võrgustiku väljaehitamise vallas. Konverentsil esinesid teiste hulgas Läti Turismiameti direktor Aira Andriksone ja Lithuanian Travellers Unioni president Algimantas Jucievicius. Konverentsi korraldamist toetas Eesti Turismiarendamise Sihtasutus.
Kokkutulekut võib pidada kordaläinuks, mis näitab, et Balti riikide koostööl matkamise vallas on kindel tulevik. Järgmine, järjekorranumbrilt kolmekümnes kokkutulek toimub 2007 aastal Leedus.

Levo Tohva
president
Eesti Matkaliit
5149822
levo@matk.ee

Uudiste arhiiv