Pärnakad kahtlustavad hotelli sildi all randa elumaja ehitamist

26.07.2005
TALLINN, 26. juuli (EPLO) - Pärnus elavad ja suvitavad avaliku elu tegelased asusid koguma allkirju Rannaparki kavandatava korterhotelli ehitamise vastu, sest nende sõnul püstitatakse selle sildi all sinna vähemalt 160-korteriline elumaja, kirjutab Postimees.

Rannahotelli kõrvale planeeritava viiekorruselise hoone ehitamise vastu on teiste seas oma allkirja andnud näiteks Neeme Järvi, Allar Kaasik, Mark Soosaar, Hans H. Luik, Rein Kilk, Elmar Lepp, Enn Veskimägi, Garri Suuk, Kalle Klandorf ja Meeme Veisson.

«Meie, allakirjutanud, ei ole nõus kavatsusega ehitada paljudele pärnakatele südamelähedasse Rannaparki hiiglaslik kortermaja apartment-hotelli «September» nime all, kuhu on kavandatud umbes 160-200 korterit,» seisis kirjas.

Hotell September tuleks projekti järgi kaks korda sama pikk kui selle naabruses asuv Rannahotell, juhul kui linnavõimud ehitusloa annavad, pigistataks see mammutmaja Rannahotelli ja Terviseparadiisi sanatooriumi vahele jäävale alale, hoonele ruumi tegemiseks tuleks Rannapargis puid maha võtta ja kaoks osa selle tammealleest.



AS YIT Ehituse juhatuse esimees Kaido Fridolin nentis, et ta ei oska linnavõimu ja avaliku elu tegelaste tõlgendusi kuidagi seletada. «Meie ehitame apartementhotelli, mille juurde käivad kõik ühe hotelliga kaasas käivad lisad – kohvik, sportimisvõimalused,» rääkis ta.

«Kõik see on detailplaneeringuga lubatud ning projekt on saanud ka muinsuskaitse heakskiidu,» lausus Fridolin. «Oleme oma asju õigesti ning kehtivale korrale vastavalt ajanud. Protseduuriliselt on kõik õige.»

Eesti Päevaleht Online

Uudiste arhiiv